Raymarine er en av mange elektronikkutstillere med mange nyheter.
Noirmoutier (FR) - 08/08/2006 - Beneteau - Oceanis 46***Noirmoutier (FR) - 08/08/2006 - Beneteau - Oceanis 46
Bavaria 50
Hanse 430e

Store nyheter til Sjøen for alle

Båtene begynner å fylle opp messehallen på Lillestrøm. På bildet ankommer Delphia 33 fra Polen. Bavaria 50 Vision og Hanse 430 er de ferskeste nyhetene på årets messe.

Publisert Sist oppdatert

Båtmessen starter fredag 16. mars, men alt nå er båtene på vei inn i messehallene.

Det blir trangt om plassen på Lillestrøm i år. Alt i høst var messa solgt ut, og flere spennende utstillere har ikke fått plass, deriblant den franske regattabåten Archambult 35 som er på vei til Norge.

Bavaria inne og ute

Lunde båt har ikke fått muligheten til å stille ut alle båtene de ønsker. De vil ha syv seilbåter inne og fire ute. Bavaria 50 Vision hadde verdenspremiære i Düsseldorf, og er en av deres modeller somdu kan studere i varmen på Lillestrøm.

Spennende Hanse

Hanses nye 43-foter gjorde lykke i Düsseldorf der den hadde verdenspremiere i januar. Den skal nå vises under Sjøen for Alle. Konstruktøren har forsøkt å presse mange av detaljene fra de større Hansebåtene i en 43-foter og later til å ha lyktes bra, samtidig som den nye båten er romslig under dekk.

Spennende fra Polen

Delphia vil vise frem to båter på messen. En splitter ny 33 foter, og en 40 foter som har vært på markedet noen år, men ikke i Norge før i høast. Delphia lager moderne dekkshusbåter med mye utstyr til en hyggelig pris. 33 foteren som blir vist er alt solgt til en norsk kunde.

Salgssukesser

Oceanis 40 og 46 har i vinter vært utstilt i Normars hall ved Son, men vises for første gang for et større publikum i Norge under Sjøen for Alle. Verftet har for alvor kastes seg inn i priskrigen og Oceanis 40 blir nesten 200 000 kroner billigere enn Bavaria 40 Vision. Den vil havne omtrent på samme pris som Jeanneau Sun Odyssey 39 DS. De konkurransedyktige prisene har ført til at Normar solgte flere båter i løpet av noen få måneder i høst enn i hele 2006 sesongen.

Elektronikk

For seilere er Sjøen for Alle mest en utstyrsmesse, for det er få seilbåtutstillere som klarer å levere modeller før denne sommeren. De største elektronikkleverandørene er på plass. De viktigste nyhetene kan du lese om her på side 22 til 26. En utfordrer på elektronikk som er verdt å merke seg er svenske Sea Cross Marine AB. De har utviklet et eget system hvor alt er integrert og informasjonen mellom sensorer og display skal være ekstra raskt.