Bilde tatt med Pentax W 30 av Helge vie Bertsen.
Data på Pentaxen.
Olympus
Pentax

Bedre kamera for båtbruk

 I fjor vant Pentax testen vi hadde i Seilas på kameraer som tåler vann. Nå kommer de og konkurrenten Olympus med nye modeller.  

Publisert Sist oppdatert

I Seilas 6-2006 testet vi Pentax Optio W10, Olympus mju 720SW og Nikon S5. Nikon var raskest og mest moderne, men trengte et undervannshus for å være vanntett. Det var også dyrest. Bildene fra Olympusen var ikke like gode som de to andre, men akseptabel.

Få produsenter

Det er bare Pentax og Olympus som satser på kameraer som tåler vann. Disse kameraene tåler også mer støt. Perfekt for båtbruk. I redaksjonen har vi både Olypus og Pentax kameraer, og forsiden på Seilas 2-2007 som kommer i salg i disse dager er tatt med Pentax Optio WP.

Bedre oppløsning og mer vanntette

I forhold til kameraene vi testet har både Pentax og Olympus kommet med nye modeller. Olympus mju 770 SW er tett helt ned til 10 meters dyp, mens Olympusen fremdeles kun tåler 3 meter, men kan ligge lenger under vann får fuktigheten trenger inn. Begge de nye kameraene har en oppløsning på 71 megapixler som er mer enn nok.

Bedre enn testvinneren

Vi ble litt skuffet over bildekvaliteten vi fikk ved å ta bilder i vannkanten. Salt fra vannet legger seg på linsen, og gjør at bildene blir dårligere. Dette har Pentax gjort noe med. Frontlinsen på det nye kameraet har en SP-coating som vi også har på fines på kostbare  kikkerter, en nano-basert behandling som gjør overflaten på filteret superglatt slik at vann og støv skal prelle av.

Helge vie Bertsen i Pentax har fått kost seg med den nye Pentax Optio W 30 på skitur i Chamonix i forrige uke. Etter hans mening er kameraet blant de raskeste på markedet. I "Sport"-opptak er denne helt rå, men det er også de foregående modellene.

Det store bildet på toppen er tatt med Pentax Optio WP. Det er også forsidebildet på Seilas nr. 2 som kommer i posten i disse dager.