Avansert industridesign
Avansert industridesign
Avansert industridesign
Salongen sett fra kartbordet.
Avansert industridesign
Avansert industridesign
Avansert industridesign
Fantastisk akterkabin med egen utgang til hekken.
Avansert industridesign

Avansert industridesign

Feeling 55 er en dypvannsseiler som tar uteplassen på alvor og bringer utviklingen av seilbåter et hakk frem.

Publisert Sist oppdatert

Alliaura Marine som står bak den nye Feeling 55 har fått hjelp av Diedre Design og Altrès Design på nyskapningen. De har klart å få en del av de moderne katamaranenes fordeler på en ett skrogs båt.

Sentercockpit på en ny måte

Feeling 55 er laget for å leve ombord, også på dekk.. Det mest særegne er det store og lave akterdekket. Her benyttes plassen som gedigen stueplass, hvor jolla kan få plass,  og som boltreplass på dekk. Hele akterdekket er lavere enn vanlig på båter i denne størrelsen. Det gjør at kontakten til vannet blir større.

Lite klatring

Designerne har lagt vekk på at du enkelt kan gå om bord, inn i cockpiten og ned i salongen uten å måtte klatre for mye. Salongen og cockpiten ligger nesten på samme plan slik at uteplassen nærmest blir en veranda fra salongen.

Gedigen akterkabin

Eierelugaren ligger under cockpiten og har store vindusflater, både ut gjennom skroget, og akterover ut over plattformen bak. Det er også en egen utgang fra akterkabinen til plattformen bak. Dette er ett konsept som finnes på en del Wally-yachter. Kort vei fra køya til morgen dukkerten.

Enkel seilhåndtering

Båten er konstruert slik at all seilhåndtering kan foregå fra rormannsplassen med elektriske vinsjer. Fokka er selvslående, og storseilet er på rullebom. Båten er også utstyrt med doble motorer på 55 hk hver. Båten kan leveres med svingkjøl eller fast finnekjøl.

To til fire lugarer

Båten levers med en rekkke innredningsalternativer og du kan velge mellom to, tre eller fire lugars versjoner pluss en sjøkøye bak kartbordet. Kartbordet er laget med tanke på elektronisk navigasjon.

Data:

Lengde: 16,8 m

Vannlinje: 15,6 m

Bredde: 5,2 m

Dybde: 1,25-3,7 m

Fast kjøl: 2,2 m

Vekt: 20 tonn

Vann: 600 liter

Diesel: 1000 liter

Storseil: 69 kvm

Fokk: 63 kvm

Gennaker: 108 kvm

Mastehøyde: 20,6 m

CE sertifisert: Katergori A