11 MOD
Omega 34 fra 80-tallet
Omega hiver seg på bølgen av dagsseilbåter

Omega hiver seg på bølgen av dagsseilbåter

Svenske Omega har hatt stor suksess opp gjennpm årene med sine Ron Holland designede båter. Nå melder verftet seg på i kampen om dagsturseilerne med sin nye Omega 10 DS.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Omega 10 DS er et resultat av mange års intervjuer med erfarne Omega seilere og sikter mot dem som prioriterer selve seileropplevelsen fremfor bokomforten. Produksjonsstart på den nye Ron Holland designede båten var i oktober 2006 og de første båtene får vi se på vannet til sommeren. Prisen skal etter sigende ikke overstige SEK 500.000 eks. seil og MVA.

Mer seil enn 11 MOD

Sammenlignet med en annen populær Ron Hollandbåt, 11 MOD har den nye 10 DS et større seilareale pga tyngre kjølvekt. Et spissere forskip skal også gjøre båten mykere i sjøen en regattabåten 11 MOD. Det er kun to seil ombord, ingen spinnaker. I motsetning til Carat, en annen svensk dagsturseiler på tegnebrettet, har Omega 10 DS ingen motor.

 

Den første Omega-båten, OMEGA 28, så dagens lys i 1976. Siden har mer enn 1.200 båter i 6 ulike modeller lvært levert frem til og med høsten 2004 da den siste båten av modellen OMEGA 46 ble levert til sine eiere. Omega-båtene har vært markedsført på alle store markeder rundt om i verden og har renommé for å være kvalitetsbåter med god annenhåndsverdi.

Noen data:

Lengde: 10 m

Bredde: 2,6 m

Dybde: 1,7 m

Vekt: 2 tonn

Ballast: 1 tonn

Seilaeal: 49 kvm