Enkelt og greit: Kjør rett inn i lasteskipet på egen kjøl.
Raskt og sikkert over Atlanteren

Raskt og sikkert over Atlanteren

Her er alternativet til deg som ikke har lyst til å seile hjem på egen kjøl fra Karibia. 

Publisert Sist oppdatert

Dockwise Yacht Transport (DYT)  er verdens hittil eneste selskap som tilbyr såkalt «flyt-på» og «flyt-av»-service for fritidsbåter som skal transporteres over lengre havstrekninger.

Halvert tid

Siste nyhet fra selskapet er et 209 meter langt skip som skal frakte seilbåter og andre private yachter over Atlanteren raskere enn noen sinne, med en marsjfart på 18 knop.

– Dette betyr at en transatlantisk reise vil kunne reduseres med nesten femti prosent, fra 15 til åtte dager, sier DYT president Clemens van der Werf.

Transportskipet bygges ved Yantai Raffles Shipyard i Kina, og skal være klart til levering i mai 2007.

Skipet er konsturert med justerbar bunn på lasteplanet, slik at det kan fylles med vann for at båtene kan seile rett inn fra havnivå. Det vil bli det største skipet i sitt slag på verdensbasis, det femte skipet til DYT.

Regelmessig transport

Med et dekksområde på 5115 kvadratmeter og en bredde på 32 meter har skipet  lastekapasitet på 5000 tonn. Dette vil gjøre det mulig å frakte flere båter mellom Florida og Middelhavet på en mer regelemessig basis enn tidligere.

Transportskipet vil i tillegg ha et eget komfort-område for  medreisende mannskap; med  svømmebasseng, konferanserom, gym og diverse media-kommunikasjonsmuligheter.

Etter testseilinger i mai vil skipet seile til Australia og New Zealand før det kommer til Europa og vises frem ved Monaco Yacht Show i september 2007.