Ny regelbåt for soloseilas
Ny regelbåt for soloseilas
Ny regelbåt for soloseilas

Ny regelbåt for soloseilas

Synes du Mini 6.5 blir for liten og Classe 40 for stor, da er kanskje Jauge 9.50 noe for deg

Publisert Sist oppdatert

En ny regel som  fyller gapet mellom Mini 6.50m og  Classe 40s er laget i Frankrike av JM Vidal. Regelen er ment å skulle gi en rask offshore racer til en rimelig pris. Grunnen for denne nyskapningen er  Miniens ekstreme egenskaper og mangel på turkomfort og de relativt høye kostnadene ved å drive 40 foteren. Ikke minst er det stor frustrasjon blant de mange Mini seilerne som ikke kvalifiserer seg for minitransat på grunn av deltakerbegrensningene.

Kravene til designeren var derfor å komme opp med en båt med tilsvarende seilegenskaper til en mini, men som var mindre ekstrem og med plass under dekk til moderat turseilas. Resultatet ble presentert nylig på Yacht Club de La Grande Motte når Montpelier i form av følgende boks regel:

LOA max: 9.50 m

Bredde max: 3.75 m

Dypg. max: 2.40 m

Displacement min: 2600 kg

Masthøyde max: 15.50 m

Baugspryt max: 3 m fra baugen

Ståhøyde over min 2 kvm, 1.80 m

Ballast: 900lt

Fast kjøl og max to bevegelige undervannsdeler.

Samme materialbegrensninger som Class40s (Karbon, aramid, honeycomb cores og prepregs er forbudt materiale i skorg og dekk. 

Den nye regelen er mottatt med stor interesse over hele Europa og regattaer er allerede på trappene i Middelhavet, Nordsjøområdet og Atlanterhavskysten.