Smarte seilsko

Timberland lanserer nå seilsko med teknologi fra avanserte snowboardstøvler.

Publisert Sist oppdatert

Om du har vært i markedet for Snowboars støvler i det siste har du kanskje sett det nye låsesystemet hvor du vrir på ett hjul som strammer en tynn wire. Det gjør at du får støvelen perfekt og stram på kort tid. Et genialt system som bør komme på slalomstøvler og skøyter også, men så langt har jeg bare sett det på KiteBoard bindinger. Systemet heter Boa® lacing system.

Nå på seilsko

Timberland har skjønt det og lanserer Boa® lacing på sine nye seilsko. Litt overkill kanskje, men det bør jeg vel ikke si før jeg har prøvde dem. Seilas testet seilsko i 2005 var Timberlands sko blant de beste. De satt som ett skudd på foten, og hadde topp grep på dekk. Det vi ikke likte var at de var vanskelige å ta av og på foten. De var kanskje også i det luftigste laget for norsk sommer. Skoene ble litt kalde, men de tørket raskest.

Pressemelding fra Timberland:

For de fleste av oss er det irriterende nok når skolissen går opp. Når du i tillegg står i 35 graders vinkel blant to meter høye bølger kan det til og med bli livsfarlig.

Boa® lacing system er helt uten lisser. I stedet brukes det en teknologi som låser skoen på plass med en stål-streng. Bruk det lille lås-rattet til å gjøre mikroinnstillinger til skoen sitter perfekt på foten.

Timberland er nå den aller første til å bruke Boa®-teknologi i sine seilersko. Timberlands nye Eurus Båtsko er den perfekte vannsportskoen med den aller siste teknologien designet både for hobby- og proffseileren.

Seilerskoen er myk, meget lett og – takket være det geniale Boa® lacing system – sitter som støpt på foten. Sålen er av helgummi med bøyelighet på alle de rette stedene. Mønsterkanaler i sålen gir overlegen stødighet på glatte båtdekk og sleipe svaberg. Skoen setter selvsagt ikke merker på båtdekket, og tåler ferskvann som saltvann.