Flyvende u-båt
Brit Air med ekstremt cockpit
23/01/2007 - Vannes (FRA) - le championde football Zinedine Zidane rend visite au chantier Multiplast qui construit GENERALI, le futur monocoque de course du navigateur Yann EliËs dont il sera le parrain***23/01/2007 - Vannes (FRA) - Soccer champion ...

Flyvende u-båt

Open 60 klassen tar utviklingen et skritt videre. Her er siste fra Finot-Conq med Zinedine Zidane som gudfar.

Publisert Sist oppdatert

Multiplast i Frankrike har to nye Open 60 under bygging, begge tegnet av Finot-Conq.

Båtene har en ektremt lang ”chine”, en knekk mellom sideskrog og bunn. Det gjør at båten slipper vannet bedre når den planer, og gir økt skrogstabilitet. Båtene bygges i kullfiber med Nomex-kjerne.

Yann Elies’ Open 60 ”Generali”, på bildet, kommer på vannet i mars. Skrog og dekk er nå på plass, og båten er klar for montering av utstyr.

Zinedine Zidane er båtens gudfar. Yann Elies ble fransk mester i seiling i 2004, og kommer fra Figaro-klassen. Han har også seilt med Bruno Peyron på hans jordomseilingsrekorder.

Ekstrem cockpit

Vinneren av Figaroklassen i 2003 Armel Le Cleach med sponsoren Brit Air ligger litt bak i løypa, og han båt vil komme på vannet i juni. Ut fra tegningen ser det ut som at hans båt får en ekstrem cockpit. En cockpit som har fire plexiglass luker som kan lukkes. Ikke mye på dekk vil bremse denne båten, selv gjennom store grønninger. En flyvende u-båt.

Noen data:

Lengde: 18,28 m

Bredde : 5,40 m

Vannlinjebredde : 4,50 m

Vekt : 8 tonn

Ballast : 2,8 tonn

Seilareal :          

   - Kryss : 285 m2

   - Slør : 620 m2

Fotos: Gilles Martin-Raget