Verdens raskeste turseiler
Verdens raskeste turseiler
Innredningstegning.
Med sideskrogene vippet inn blir bredden som en normal turseiler.
Trang, men elegant under dekk.
Verdens raskeste turseiler
Verdens raskeste turseiler

Verdens raskeste turseiler

Det skryter i hver fall danske Dragonfly om sin nye 35 fots trimaran. Se film og video her.

Publisert Sist oppdatert

Dragonfly har i lang tid laget moderne trimaraner med flotte turmuligheter. De har utviklet en patent som fjerner ulempen med fleskrogsbåter. Sideskrogene kan vippes inn mot senterskroget, og vips så er båtens bredde redusert fra 8,2 meter til 3,75 meter, det samme som moderne turbåter på denne størrelsen. Dermed kan du gå inn i båsen i hjemmehavnen, eller like enkelt som andre båter få plass i havnen på seiltur.

Lett og rask

Samtidig har du flerskrogsbåtenes fordel med vannrettseiling og muligheter for å gå inn på grunt vann, og i motsetning til de fleste moderne turkatamaraner, så seiler også Dragonfly fort. Høy fart får den fordi du kan seile med mye duk på grunn av høy stabilitet, og fordi båten er lett, kun 3,7 tonn. Det er nesten halve vekten av en turseiler på samme lengde.

Trang under dekk

Men konseptet har en bakdel. Med de innsvingbare sideskrogene er alt bo areal samlet i senterskroget. Det er forholdsvis smalt, så under dekk er båten trangere enn dagens turbåter. Du finner en flott forpigg. Toalettet er foran salongen som består av en u sofa på babord side og en langsgående bysse på styrbord. Akter finnes det enkle stikk-køyer på begge sider. Flott for fire, men ikke for flere. På dekk derimot er plasen gigantisk hvor du kan kose deg på trampolinen mellom skrogene.

Data:

Lengde 10.68 m

Max bredde 8,4 – 3,75 m

Dybde: 0,8-1,8 m

Vekt: 3,7 tonn

Rigg (Ultimate)

Mastehøyde: 16,5 m

Storseil: 51 kvm

Fokk: 32 kvm

Genoa: 65 kvm

Spinnaker: 120 kvm