Ny svingkjølbåt fra Farr

Farr Yacht design setter trenden for moderne regattabåter og lanserer nå en 35 foter med svingkjøl og sverd for bane, kyst- og kortere havseilaser.

Publisert Sist oppdatert

35 foteren som skal bygges i Dubai er et resultat av et tett samarbeide med en tidligere kunde og har resultert i en «state of the art» entypeklasse for bane, kyst- og korte havseilaser. Båten er utstyrt med åpen cockpit og skal seiles av 6 - 7 personer som ikke nødvendigvis er helproffe. Det mest overraskende er

likevel svingkjølen, de to løftbare rorene på hekken og sverdene, noe Farr har hentet fra VO70 og Open 60 klassene. Riggen er inspirerert av skiff design og her finnes ingen akterskag, mens sterkt bakoverstrøkne salingshorn holder masten når vinden kommer aktenom tvers. Storseiler kan dermed utstyres dermed firkantet topp slik vi idag ser på VO70 og Amertica's Cup båtene.

Det er stor interesse for en type båt som dette og størrrelsen skulle også tilsi at dette kan bli en populær klasse. I kjølvannet av VO70 er det naturlig nok stor interesse for en monohull som kan oppnå store hastigheter så snart en slakker litt i skjøtene. Byggenummer en skal være klart fra båtbyggeren Permier Composite Technologies i Dubai allerede i februar 2007. Hva båten skal koste vet vi foreløpig lite om.