Jeanneau med supernyhet
Jeanneau med supernyhet

Jeanneau med supernyhet

I disse dager hvor mange nordmenn  lurer på om de skal satse på Open 30, Figaro eller Pogo 40 lanserer det franske verftet et alternativ. Sun Fast 3200

Publisert Sist oppdatert

Meningen var å vise den nye SunFasten på messa i Paris, men den er tydeligvis ikke ferdig, men på massen finnes det tegninger. De har vi fått tilsendt via mobil fra Tor Kristian Øines.

Båten er mindre ekstrem en de tre som er nevnt i ingressen, men det er ikke tvil om at båten henter mye fra Open klassene. Men det var også hensikten til Jeanneau. Lage en raskt shorthand seilbåt for lange havseilaser.

Ut fra tegningen kan den nye Sun Fasten se ut som en blanding mellom en Figaro og First 34.7. Sun Fasten er litt kortere enn disse to, men har en innredning med samme lay-out som Firsten. Det et vil si at forpiggen er ofret for en lengre cockpit. Båten har to ror, er bred og har et lite baugspryd. Riggen er relativ konvensjonell. Bommen er lang og storseilskjøtet er bak roret med løygangen helt i hekken. Båten har et relativt lavt fribord, men en høy hytte som gir ståhøyde.

Det er lite med data om båten foreløpig annet enn at den er 9,8 meter lang. Vi antar at prisen vil bli ganske hyggelig.