Harmony 31
J/122
Oceanis 43
Eryd 30

Høstens viktigste messe

Den franske seilfilosofien er på sterk fremmarsj i hele verden og det har gjort Paris utstillingen til ett av årets viktigste. Her er noen av nyheten som blir lansert på lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Den kanskje mest spennende nyheten er Jeanneau sin nye Sun Fast. Sun Fast var tidligere en ragattaversjon av Sun Odyssey båtene. Det er det blitt slutt på. Performance utgaven har tatt over den rollen. Den nye Sun Fasten skal være noe helt nytt. Noe særlig mer vil ikke Jeanneau si, fordi de vil holde spenningen helt til utstillingen åpner. Du kan lese mer om Sun Fast 3200 her.

Benetau har også en viktig nyhetslansering. De vil vise sin Oceanis 43. Den plasserer seg fint mellom de populære Oceanis 40 og Oceanis 46 og vil nok dra opp markedsandelen til Beneteau enda høyere. Du kan lese mer om Oceanis 43 her

J/Boats vil også presentere en viktig nyhet. Det er deres europesike verft som ligger i Frankrike har tatt frem en kjapp cruiser på 40 fot, en størrelse som er ypperlig for det norske markedet. Båten fyller tomrommet mellom J/109 og J/133. Les mer om J/122 her.

Harmony vil sannsynligvis også vise frem noen nyheter. De har lansert en ny interiørstil som er mer konservativ og kanskje falle bedre i smak her hjemme. Men disse båtene vil også bli litt dyrere. Harmony har to nye modeller på trappene. En 31 foter som kan bli en billig inngang til turseiling for mange norske familier. En båt som utfordrer Bavaria 30 og Hanse 315. Harmony har også en 52 foter på vei i sin serie. Det er mer en charterbåt og kan leveres med hele fem lugarer.

Dufour vil lansere to nyheter under messen. Begge cruisere i den tre-sifrete serien. Disse båtene vil være på 42 og 48 fot. 42 foteren vil minne om 455, mens den største vil ha likheter med Dufours falggskip 525 som ble lansert i høst. Les mer om den her.

Archambault vil ikke vise frem noen nye båter, men presentere en helt ny 40 foter. Den vil ha mange av kvalitetene til A35 som Seilas nettopp har prøveseilt. 40 foteren vil være en prisgunstig regattabåt med turmuligheter. Den vil være uttstyrt med dobble ratt som nå ser ut til å bli standard også på mer racing pregete båter. Båten vil få en dyp kjøl med blybulb. Innredningen vil bli litt mer ordinær enn dagens 40 foter. Les mer om Archambault her.

Parisutstillingen byr alltid på en rekke spennende seilbåter slik som Eryd 30. En dagsseiler bygget i epoxy sandwich med kullfibermast. Båten er Italiensk og er konstruert av Emanuele Rossi. De øverste bildene er av Eryd 30Les mer på www.eryd.com