Mange X-41 One Design til Norge
Mange X-41 One Design til Norge
Mange X-41 One Design til Norge

Mange X-41 One Design til Norge

Lanseringen av X-41 ser ut til å bli en suksess. Den største kunden blir Xpo Group som kjøper båter gjennom sitt videresalg- og leaseback system

Publisert Sist oppdatert

Klassen til den nye entypebåten til X-Yacht vokser i rekordfart. Xpo Group skal bestille ti båter før jul og i løpet av 2008 regner Otto Backe med at det er over 20 X-41 bare i Oslofjorden.

Xpo Group, som driver Dagens Næringsliv Seilcup, er inne i siste runde med forhandlinger med nye båteierpartnere. Innen jul skal de bestille i alt ti X-41 med levering til våren.

- Vi har solgt seks båter gjennom vårt sale lease back konsept og går nå inn i siste runde der vi skal sikre salget av de fire siste båtene, forteller Rune Nilsson, daglig leder i Xpo Group.

Selskapet tilbyr kjøp av X-41 til eksterne eiere og gir dem en årlig leiegaranti på 250.000 kroner i tre år. De nye eierne får utgiftsført alle kostnader på båten og får også skrevet av moms. Eierne kan bruke båten alle dager Xpo ikke bruker den, samt en rekke utvalgte regattaer som NORC-serien, Hovdan Skagen Race, Hollenderen og i hele juli.

- Dette er et alternativt og smart båteierskap. Det er mange som har gått sammen om å kjøpe en X-41, og noen har kjøpt båten på egen hånd. Det interessante er at alle er ivrige regattaseilere og det lover godt for klasseklubben som er under etablering. Xpo kommer til å ta et ansvar rundt klasseklubben og sørge for mange spennende arrangementer, sier Nilsson

Otto Backe i X-Yacht Norge er veldig fornøyd med utviklingen av den nye klassen, og han har store forhåpninger for de neste to årene.

- I utgangspunktet fikk vi bare to båter til Norge med levering neste år. De er solgt og nå ser det ut til at vi kanskje får en til fra verftet. For 2008 er leveringssituasjonen en helt annen og da får vi heldigvis så mange vi vil. Vi forventer å selge ytterligere 7-10 båter i løpet av 2007, slik at klassen kan komme opp i 20-23 båter bare i Oslofjorden våren 2008, sier Backe.

Hvis alt går etter planen kan det være duket for eget Norgesmesterskap i X-41 i løpet av få år.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Rune Nilsson

Daglig leder Xpo Group

Tel. 24148700

Mobil: 92804000

Epost: rune.nilsson@xpogroup.no