H3000 Analogues:
H3000 Large Format Displays
Sigbjørn Windingstad i Formel Industridesign med en trådløs fjernkontroll han har utviklet for Simrad.
H3000 GFD

Avanserte instrumenter med norsk design

B&G har lansert en ny serie med instrumenter som er smartere og mer lettlest enn noen gang tidligere. Designeren bak er en norsk CB 66 Racer-seiler.

Publisert Sist oppdatert

B&G er ikke nådige, og kaller sitt nye H3000 system for verdens mest avanserte.  Det har en ny skjerm-teknologi som gir større lesbarhet og hindrer problemer med dugg.

H3000 Central Processing Unit innholder funksjonaliteten til Hydra, Hercules og Hercules Preformance i samme boks, og eieren kan tilpasse systemet slik at informasjonen ut til instrumentene passer for eierens bruk. Regattainformasjon når man seiler regatta osv. Denne data-enheten kan kobles sammen med en PC via en USB kabel og kommuniserer via NMEA  signaler eller B&G egen H-link. Med H-link kan du kjøre avansert seiling hvor du kan sammenligne din fart med båtens polardiagram osv.

Systemet skal være lettere å bruke, og det er lagt inn en kalibreringsfunksjon som gjør dette automatisk.

Det nye systemet består av en rekke enheter. H3000 GFD (Graphical Function Display) er hovedenheten i det nye systemet og har en høyoppløslig skjerm og et nytt brukergrensesnitt. Leveres med farge eller s/h-skjerm

H3000 FFD (Full Function Display) er tilsvarende som dagens FFD, men har fått ett nytt utseende for å matche resten av H3000 serien.

H3000 Pilot: Avansert autopilot som jobber sammen med den nye sentralenheten H3000 GFD.

H3000 Analogues: For dem som ønsker å se informasjonen på den tradisjonelle måten. Høyere nøyaktighet og mer robust enn tidligere.

H3000 Large Format Displays får du i tre størrelser hvor 20/20 er for vanlige båter og 40/40 er for megayachts hvor avstanden fra cockpiten hvor mannskapet leser instrumentene frem til masten hvor instrumentene er festet kan bli noen meter.

Det er det norske industri-design firmaet Formel Contact som står for brukergrensesnittet og utformingen av de nye instrumentene. Sigbjørn Windingstad i Formel Industridesign er mannen bak serien. Han er en aktiv seiler og kjøpte i sommer en CB 66 Racer. De har også gjort en hel del for Simrad og Simrad Yachting. B&G ble for en tid tilbake kjøpt opp av Simrad Yachting som nå eies av Altor.

Les mer om Formel Contact på www.formel.no

Les mer om B&G på: http://h3000.bandg.com/