Transquadra ruten
Bilde fra forrige regatta.

Jeanneau med shorthanded-båt

Verftet ønsker å si minst mulig, men den nye båten vil bli ypperlig for Atlanterhavskrysninger med single eller dobbelhanded mannskap.

Publisert Sist oppdatert

Det franske verftet skriver i en pressemelding at de vil vise en orginal og moderne «cruiser». Og at den skal være bygget etter det siste innen moderne teknologi.

Sun Fast 3200 er allerede valgt av organisasjonen som arrangerer Transquadra for å skape en ”level rating” klasse for deres mesterskap over Atlanterhavet i 2008

Peter Heitman som selger Jeanneau i Norge vil ikke si mye om båten, den skal holdes skjult helt frem til lanseringen i Paris i desember, men forteller at det ikke blir en ”cruiser” i vanlig forstand. Den blir mer en ”open” båt.

Han kan heller ikke si noe om lengden på båten, men i følge informasjon på nettet så ligger deltagerbåtene i størrelsen fra 30 til 50 fot. Får vi se en "open" type båt på 32 fot?

Transquadra er en shorthanded seilas som starter i St Nazire i Frankrike. Regattaen har to etapper. Første etappe går til Madeira. Siste etappe går over Atlanterhavet med målgang i Martinique. Totaldistanse er 3900 n.mil

I 2005 var det 85 deltagerbåter hvor 25 av dem seilte i singlehanded-klassen, mens 50 seilte i dobbelhanded-klassen.

Det er snakk om en amatørseilas hvor deltagerne må være over 40 år. Kun produksjonbåter får delta.

Les mer: www.transquadra.com