Elan 340
Jeanneau 36
SwedeStar 370
Campus 650, forrige generasjons campus.
Hallberg Rassy 54
Dehler 44
Delphia 33
Oceanis 40

Seilbåtnyheter i Stockholm

I dag åpner dørene for Scandinavia Boatshow 2006. Her har vi et lite utvalg av hva vi har i vente i Stockholm fra 8. til 12. november.

Publisert Sist oppdatert

I fjor hadde messa besøk av drøyt 33.000 personer. Det er langt mer enn båter som trekker. Det er også rikelig med klær, utstyr og selvfølgelig elektronikk. Totalt kommer det 121 motorbåter og 57 seilbåter.

Mange av seilbåtnyhetene har vi sett i Sandvika i September, men det fines unnatk. Hallberg Rassy 54 er messens største båt og den største som har vært på messen noen sinne.

Den kanskje mest spennende nyheten er Oceanis 40. En rakk ikke frem til Båter i Sjøen, men er utstilt hos Normar i Son i deres innendørs utstilling. Normar forteller at de i løpet av to måneder har solgt flere båter enn i hele fjor. Mye av dette skyldes den nye Oceanis 40 og 46.

Nye Dehler 44 blir også vist i Stockholm og får dermed sin premiære i Skandinavia. Det er førte båten ut i en helt nye serie fra det tyske verftet.

For folk med vanlig inntekt er kanskje Delphia 33 den viktigste nyheten på messa. Det er en polsk familieseiler med moderne linjer, mye utstyr og hyggelig pris.

Vil du seile fort, men har tynn lommebok så bør du ta en titt på Archambault 35. Båten som det snakkes om i Europa. Båten har gjort det meget godt på regattabanen undder IRC i sommer. Cockpiten er stor, og båten er enkel under dekk. Skroget er vakumstøpt og dekke laget med injeksjonsteknologi. En avansert båt til en overraskende billig penge. Du får den for under en million norske. (Se bilde på toppen)

En ny Campus vil også bli vist under messa. Campus 6.6 er en enkel liten trailbar seilbåt til 122 800 svenske kroner. Båten er tredje generasjon Campus og den første ble lansert i 1982.

Andre nyheter som kommer til messa, men som vi alt har sett er nyhetene fra Jeanneau, Elan 340 og SwedeStar 370.

Les mer om de forskjellige båtene under relaterte artikler til høyre.