Vestlendinger satser på X-35

Seilere fra Haugesund Seilforening og Karmøy Seilforening har bestilt fire nye seilbåter av typen X-35 fra verftet X-Yachts i Danmark for levering våren 2007.

Publisert Sist oppdatert

X-35 ble lansert i fjor vinter og klassen har fått en flying start i en rekke land. Hele 7 båter deltok i Færderseilasen, bare noen måneder etter lanseringen på Parisutstillingen i januar. Da stilte båtene opp i R 36 LYS-klassen med et måle tall på hele 1.34. Men selv med dette høye LYS tallet var 5 av 8 de første båtene i klassen en X-35 samt klasseseier. Fartsegenskapene og den store interessen lover godt for en skikkelig entype-klasse. Et miljø under etablering på Vestlandet vil styrke klassen.

Mail til Seilas fra en av initiativtakerneOdd-Bjørn Saltnes

– Etter årelange vurderinger og diskusjoner er fire av de lokale seilteamene blitt enige om å samle seg om en bestemt klasse. En nykonstruert og rask 35 foter, med moderne design og strenge entyperegler, har vært avgjørende for valget. Det gir rettferdig og spennende seiling, samt god annenhåndsverdi. Det er spådd at akkurat denne båttypen vil bli den nye store klassebåten i Europa. Fire båter er et veldig godt utgangpunkt, men det utelukkes ikke at flere båter bestilles herfra i løpet av høsten. Seilerne tar sikte på et tett samarbeid med treningshelger og hjelp fra internasjonal ekspertise for å lære båten å kjenne. Det vil også bli arbeidet for å benytte båtene til såkalte events og seilcuper rettet mot det lokale næringsliv.

Test av X-35 kan du lese på:

www.seilas.no/wip4/bladarkivet/?id=93723&c=7334