Maskinen på fot.
PC tilpasset båt

PC tilpasset båt

Den viktigste grunnen til å velge en kartplotter er at du kan ha den ute i cockpiten. Men med SeaPC på markedet har PC tilhengerne fått nok et argument med seg. Nå kan du se TV-sporten med du seiler i kuling.

Publisert Sist oppdatert

Båtfolket er delt på om man skal ha kartene på PC eller på kartplotter. Til nå har mange valgt en kartplotter i cockpiten og en PC under dekk. Få PCer tåler sprut og salt særlig godt. Selv om de nyeste kartplotterne kan brukes til TV osv, så har mange behov for en PC ombord. For å bruke mail, sjekket været, vise DVD-filmer eller for å lese ned de siste nyhetene fra Seilas. Regattabrukere bruker også PCen til å analysere båtens fart, finne raskeste vei gjennom et værsystem og for å kalibrere instrumentene.

Svenske SeaPC har oppdaget at vi båtfolk ønsker å ha PCens muligheter i cockpiten og har derfor utviklet en vanntett PC som er bygget inn i skjermen. PCen har alt du kan forlange av en moderne maskin med Bluetooth, USB, Ethernett, 3D akselerert skjermkort, DVD spiller og 240/12 volt. Videre kan den bygges ut med trådløst nettverk, trådløst tastatur og mus, videokamera samt TV tuner.

I tillegg har skjermen ”touch screen” som gjør at du kan betjene en del programmer uten tastatur. Du må også koble på en GPS for å få plotterfunksjon.

Dagens modell har en skjerm på 15 tommer, men modeller med både mindre og større skjermer er under utvikling.

Les mer på: www.seapc.se