Kartbordet på Najaden hvor en del av mahogeny innredningen er malt for å gi et mer hi-tech preg.
Ny stil under dekk i Najad.
Salongen i Malø 37
Malø 40 har en targabøyle over cockpiten.
I Contest 45 finner du dette kjøleskapet med egen fryser.
Salongen i Contest.
Contest er en sentercockpitbåt med lavt dekkshus.
Gedigen akterkabin i Norship.
Norship kan du styre innenfra. Under cockpiten finner du en liten TV stue.
Norship 40 er en dekksalong båt med moderne linjer.
Deilige buer og rikelig med skuffer i SwedeStar
SwedeStar har satt seilegenskaper ifokus.
Tradisjonell stil i teak under dekk i Forby
Forby har genuarullen under dekk. Teakdekk er standard.
Byssa på kvalitetsbåtene har flere skuffer og smarte løsninger som her på Malø 37.
På Contest finner du en utrekkbar skuff for krystall glassene. I skuffen under er det plass til faskene.
De fleste kostbare båtene har liner og fall i kanaler under dekk.
Blank lakk på Najad. Nå er gripehåndtakene i stål og skinn.

Dyrt og deilig på messen

Markedet oversvømmes av lavprisbåter, men på messa finnes det mange høykvalitetsbåter for dem som drømmer. Vi har kost oss på messa i dag i deilige detaljer og kvaliteter.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke noe feil med rimelige seilbåter, de gjør at mange flere kan oppleve gleden under seil, men de mangler finessene til de mer kostbare. Her finner du detaljer som kanskje ikke førstegangs kjøperene er så opptatt av, men som erfarene seilere vet å sette pris på. Spesilet detaljer som gjør seilhåndteringen enklere går igjen på de svenske og danske båtene. Disse båtene er også bedre utnuttet under dekk. Det finnes smarte stue plasser i hver eneste krok noe langturseilere verdtsetter. Her er noe av det du kan se av nyheter på messa med høy finish.

Najad 440 AC

44 foteren til Najad kan du få i to løsninger. Sentercockpit eller aktercockpit. Det er den siste som ligger på messa. Med en dyp cockpit akter blir det mindre plass under dekk, men cockpiten lir større og mer funksjonell under seil. Den nye Najademodellene har også fått en ansiktsløftning under dekk. Stilen har blitt mer moderne og minimalistiske. Konseptet har blitt godt motsatt, og spesielt det skandinaviske samt middelhav markedet har likt de nye løsningene.

SwedeStar 370

SwedeStar er en splitter ny seilbåt fra et lite svensk verft med en årsproduksjon på under 15 båter. Båten er konstruert av Håkon Södergren kjent for langsmale raske seilbåter. SwedeStar er en moderne båt med høy skrogstabilitet og lett håndterlig rigg. Under dekk er det typisk svensk kvalitet. Pris fra 1795000 svenske kroner

Forby

Forby er også et lite verft, men dansk. Det lager ca 20 båter i året hvor det største markedet er Tyskland. Forby har mange av de samme kvaliteten som SwedeStar, men i en mer konservativ form. Forby har laget båter siden 70 tallet og har alltid produsert smale raske seilbåter. I dag har de en serie fra 30 til 42 fot. Båtene har en stålramme tilsvarende X-Yachts og blir levert med rod-rigg.

Nordship 40

Også et dansk verft, men kjent for sine dekkshus båter. På messa viser de frem sin nye 40 foter som kombinerer mye plass, luksus, gode seilegenskaper med god design. Norge har vært et svært godt marked for Norship og danskene har levert modellene helt fra Svaldbard til Østlandet. Typisk kunde er en erfaren seiler som ønsker båt til langturseiling.

Contest

Hollandske Contest bygger sentercockpit båter til en meget høy kvalitet. Mye er likt som Najad og Hallberg Rassy, men Contest har valgt et lavt dekkshus på sine båter som gir mer lys i salongen. På messa viser de frem to modeller på 55 og 45 fot. Begge båtene er i norsk eie, og viser at vi har fått øynene opp for disse hollandske båtene. Verftet er i en fornyelsesprosses på hele linjen og vil snart få en komplett serie fra 45 til 60 fot med 5 fots størrelsesforskjell. Som Norship tåler Contest å bli lastet tungt og båten byr på mye stueplass og smarte detaljer.

Malø 37

Maløs siste modell viser at verftet satser på bedre seilegenskaper uten at det går ut over verftets typiske kvaliteter. Også denne modellen har en targabøyle hvor storseilskjøte er festet. Det gir frigjør cockpiten for tauverk. Targabøyler gir også en suverent utgangspunkt for en cockpitkalasje. Under dekk er båten i gedigen Orust kvalitet med mange smarte detaljer.