Seilas tester First 34.7
Grand Soleil 43 på plass i Sandvika.
Siste innspurt før messa åpner 2006
Malø 37
Dufour 325 prøveseilt av Seilas i sommer.
Pronavia 38
Sun Odyssey 42i under Seilas testen
Sun Odyssey 39 DS under Seilas testen
Sun Odyssey 36i
Lagoon 440 under Seilas testen
Reynolds 33
C&C 115
Tartan 3400
Ovni 365
Elan Impression 344
Norship 40 DS
Deger¨ø 28
Grand Soleil 43
Salona 37
Elan 430
CB 66 under Seilas test i vinter
K-19 under Seilas test høsten 2003.
Forgus 42 under Seilastest i fjor.
Najad 440 AC
Maxi 1300
Bavaria Vision 40 under seilastesten.
Oceanis 40 deler mange kvaliteter med Oceanis 50.
Våre lesere er mest spent på å se den nye Hanse 470.Siste hånd på verket. I løpet av fredag formiddag vil Hanses nye stolthet være klar for visning.

Flust med seilbåtnyheter på messa

I morgen starter tidens Båter i Sjøen, men pressen får ta en titt alt i dag. Våre lesere er mest spent på å se den nye Hanse 470, men her kan du lese om andre spennende nyheter.

Publisert Sist oppdatert

Båter i Sjøen er større, og har flere nyheter enn noen gang. Seilbåter er i skuddet og i år kan du se over 25 nyheter, noen av dem har til og med verdenspremiære.

De hotteste nyhetene

Jeanneau har hele tre verdenslanseringer under messa, Sun Odyssey 36i, Sun Odyssey 39 DS og Sun Odyssey 42 alle til en hyggelig pris som kan konkurrere med Bavaria. Seilas har alt testet alle de nye modellene, og testen kan du lese i neste Seilas.

Bavaria Vision: Bavaria legger lista høyere med sin nye Vision-serie. Bedre utstyrt, økte seilegenskaper og mer fokus på design. Det meste ser virkelig bra ut. 40 og 44 foteren er alt testet, og den testen kan du lese i Seilas-bladet som er i salg nå.

Beneteau viser frem sin store Oceanis 50. Litt i største klasse for de fleste, men modellen viser veien til de nye Oceanis modellene som vil komme. En 40 og 46 foter er alt på vannet, men for sent for messa. Prisen på disse vil gjøre at Jeanneau og Bavaria vil få konkurranse.

Svenskene kommer Det er tøffe tider i båtbransjen hvor verftene pøser ut med nye modeller, men svenskene følger med. Å utstillingen kan du se en rekke ny båter fra svenske verft. Du kan se Maxis nye luksus båt. Her kan du se designkvaliteter som kan få munnen til å renne, men prisen kan dessverre ikke sammenlignes med Maxiene fra 70 tallet. Maxi 1300 er en båt i det øvre siktet. Det er også den nye Najad 440 AC. Najad har fått nye eiere og satser tungt. Verftet som sammen med Hallberg Rassy har vært trofaste me sentercockpitløsning tilbyr nå også en 44 foter med cockpiten bak. Også Malø byr på en nyhet. De har erstattet sin 36 foter med en ny 37 foter med et mer moderne skrog. Det skal gi bedre seilegenskaper.

Det kommer også to nye raske svensker. Pronavia 38 og SwedeStar 370.

Du vil også finne seilbåter med norske aner på messa. Forgus viser sin 42 foter signert av Birger Kullmann. Han viser også frem sin K-19, båten som CB kopierte med sin suksess CB 66. CB 66 ble kåret til messens båt på Sjøen for alle. Fikk du ikke sett den der kan du se den nå.

Rask blir også den nye Elan 340, etterkommeren etter den populære Elan 333. Dette er en båt for dem som ønsker sporty seilopplevelser kombinert med turseilas. Den samme kombinasjonen vil du få med den nye Salona 37. Grand Soleil har også en nyhet i år. En 43 foter som bygger på de samme prinsipper som 37 foteren. Atle Brynestad fikk sin Grand Soleil 43 alt i sommer, men det er ikke denne som blir vist på messa. Det blir en utgave med litt minder utstyr. Grand Soleil er også en racer med turmuligheter. Om du enda ikke har fått sett First 34.7 kan du også gjøre det på messa. Båten ble testet i Seilas nr. 6.

Turseilere kan også glede seg spennende båter de også. Fra Finland kommer det flere mindre motorseilere fra Degerø. Norship 40 DS er en dansk dekksalongbåt med høy kvalitet. Elan viser sin minste Impression 344, kåret til årets båt i fjor. Dufour viser frem sin minste modell på 32 fot, en båt Seilas testet for et par uker siden sammen med seks andre i samme størrelse.

For to dager sidene testet vi Ovni sin siste modell, 365. Denne alumiumsbåten er røff, sterk og overraskende rask. Liker du smarte detaljer, så ta en titt på Ovni. En båt for folk som vet hvor kvaliteten sitter.

Fra Amerika kommer det også to nyheter. Tartan 3400 og C&C 115 er begge avansert båter i epoxy og kullfiber. Tartan er mer tur orientert enn C&C 115.

Flerskrog gir mange fordeler. Det kunne Seilas oppleve i går da vi testet den nye Lagoon 440, messens største båt sett i volum. Vi cruiste avgåre i 8 knop, og justerte seilene fra flybrigden. En vanvittig opplevelse.

Enda fortere går Reynolds 33, en ekstrem katamaran fra USA.