Hanse 470
Ny matt lakk under dekk på Hanse
Hanse 315
Najad 44 AC
Magnus Rassy
Malø 37
Hallberg Rassy 54

Öppet Varv til helgen

Den populære båtutstillingen på Örust kan by på flere verdenspremierer både fra lokale og internasjonale verft.

Publisert Sist oppdatert

De fleste av nyheten vil også komme til Båter i Sjøen, men ikke alle. Hallberg Rassy har prioritert det internasjonale markedet i stede for Norge, forteller Magnus Rassy til Seilas. Den splitter nye 54 foteren vil derfor ikke bli vist i Norge selv om flere nordmenn har vist interesse for båten allerede. Hallberg Rassy 54 vil gå rett til Holland og så til Southampton Boat Show etter Öppet Varv forteller Rassy som kan love en storslott utstilling av verftets modeller på Elløs på Örust.

Malø vil også vise frem sin nye 37 foter, både i klassisk og moderne utgave. Langturseileren Nigel Calder vil også holde foredrag under alle messensdager i Kungsviken.

Najad har også en stor nyhet. Deres nye 44 ac vil bli vist. Den har det samme skroget som 44 foteren som var ny i fjor, men årest nyhet har cockpiten bak, og tilfredstiller alle som missliker senter cockpit.

Hanse vil også ha verdenspremiære på Öppet Varv. De vil vise frem sin nye 47 foter som skal ha blitt meget vakker i følge dem som har sett den. Båten er kjøpt av en nordmann og vil bli overlevert til sin nye eier etter Sjøen for alle. Hanse har også gjort små forbedringer på sine mindre modeller som også vil bli vist for første gang. Seilas har akkurat avsluttet en stor prøveseilas av båter mellom 30 og 32 fot hvor Hanse 315 rakk testen i siste liten. Den var en 2007 modell med ny finish under dekk.

Andre nyheter kan nevnes Swedestar 370, M-46 og Ovni 365 pluss en rekke motorbåt nyheter.

Dehler 44 som var lovet ferdig til Öppet Varv rekker det ikke. Den kommer heller ikke til Båter i sjøen, men vil bli vist i Holland samme helg som messen i Sandvika.

Öppet Varv starter på fredag og holder på hele helgen. Det er fri entre.

Les mer på: http://www.sweboat.org/