Club Swan 42 på vannet for første gang
Club Swan 42 på vannet for første gang
Club Swan 42 på vannet for første gang
Den nye Swan 42 hadde et stjernelag med seg på prøveseilasen

Club Swan 42 på vannet for første gang

Swan 42, entypeklassen Nautor har laget for New York Yacht Club ble nylig prøveseilt for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Den nye Club Swan 42 som har slått godt an blant medlemmene i New York YC ble nylig prøveseilt ved Nautor verftet i Pietarsaari, Finland. Med på prøveturen var Enrico Chieffi, Nautor Group Vice President of Marketing & Sales, German Frers, som har tegnet båten, Alessandro Loni Coppedè som står bak interiøret i båten og Steve Benjamin, seilmaker og OL medaljør fra USA.

Enrico Chieffi hadde denne kommentaren: - Båten reagerer utrolig raskt og er lett å håndtere. På kryss fikk vi den opp i ca 8 knop, mens vi på det raskeste unnavind hadde den oppe i 13. Båten føles som en racer og er lett å kontrollere også i denne hastigheten. Vår oppgave har vært å skape en rask entypebåt med kapasitet for turseiling. Med et interiør som er lett og romslig synes jeg vi har oppnådd det vi hadde satt oss fore.

Club Swan 42 er et samarbeidsprosjekt mellom New York Yacht Club (NYYC) og Nautor’s Swan. I juli 2005 valgte New York Yacht Club Nautor’s Swan som partner for å lage en ny internasjional entype regattaklasse for amatører. Prosjektet har allerede vakt oppsikt innenfor seilbåtindustrien.

Båten er utvikjlet av Nautors husdesigner German Frers til spesifikasjoner utviklet av NYYC med vektlegging på gode seilegenskaper. Frers første kommentarer var etter en kort seiltur positive. - Båten er lett å styre og rormannen har full kontroll.

På dag to av prøveseilasene fikk man testet baugsprydet og den assymetriske spinnakeren. Det gir båten eksepsjonelle unnavindsegeneskaper.

Club Swan 42 har et sett klasseregler som tar sikte på kappseiling på et høyt nivå mellom amatører. En sterk klasseorganisasjon skal ta vare på båten, både som entype og for respittseiling, hovedsakling i IRC klassen. Det er verftets intensjon at klassen ikke vil begrense seg til New York YC, men at den vil få internasjonal anerkjennelse.