Forpiggen er rederlugaren. Her har det også kommet lys inn fra skutesiden.
åten har en "moderne" innredning med langsgående bysse.
Bred cockpit.
Båten leveres med ett eller to bad.
Grand Soleil med ny 40 foter

Grand Soleil med ny 40 foter

Grand Soleil 37 fra i fjor sommer ble en umiddelbar suksess. Båten gjorde det bra på regattabanen, og hadde linjer få båter kan måle seg med. I høst kom storesøsteren på 43 fot, og nå en meget aktuell 40 foter.

Publisert Sist oppdatert

Det italienske verftet er skikkelig på hugget og har med denne lanseringen blitt et realt alternativ til X-Yachts. Grand Soleil 37 fikk det samme LYS-tallet som X-37, men hadde et litt bedre IMS tall, men så var jo også denne båten utviklet av Botin & Careek som er mestere på IMS reglen.

Også 40 foteren er tegnet av det samme paret, og deler designfilosofi med 37 og 43 foteren. For å få gunstigere måletall under IMS er vannlinjen kortere i havnen enn det den effektive vannlinjen blir når båten seiles. Også under dekk har alle tre båtene lik løsning hvor 37 foteren kan virke litt trang, spesielt 3 lugars versjonen. Det var iverfall vårt inntrykk etter testen av 37 foteren i fjor høst. I 40 foteren ser det mer harmonisk ut. Valgmulighetene under dekk er ett eller to bad. Eierkabinen er i skarpen hvor der finner en stor dobbelseng.

I forhold til 37 foteren vi testet har 40 foteren fått noen forbedringer. Rulla til genoan er satt under dekk slik som på X-Yachts. Vinduene i hytta kan åpnes for bedre lufting. Fall og liner fra masten er også ført under dekk til cockpiten.

Båten blir klar Genua-messen i oktober. Test av Grand Soleil 37 kan du lese i Seilas nr. 8-2005. Artikklene finner du som PDF bladarkivet på dette nettstedet.

Noen data:

Lengde: 12,55 m

Vannlinjelengde: 10,53 m

Bredde: 3,84 m

Dyp: 2,4 m

Vekt: 7850 kg

Ballast: 2450 kg

Seilareal: 98 kvm