Det er køyeplass til to under dekk.
Med baugsprydet ute og gennakeren oppe byr CB 66 Racer på fartsfyldt seiling.
Cockpiten fungerer både til regattaseiling og badeseiling.
Seilas testet CB 66 i desember i fjor.

CB 66 Racer, messens seilbåt

Juryen falt for CB 66 Racers nye og velutviklete konsept. Båten appelerer til nye målgruper, og kan bidra til at flere kan fartsfyldt seiling.

Publisert Sist oppdatert

CB 66 Racer henvender seg til en folk som aldersmessig befinner seg mellom jolleseiling og storbåtseiling. Båten henvender seg derfor til en gruppe seilere som få produsenter har brydd seg om de siste 20 årene. Båten utgjør et helhetlig konsept. Her er det finanseringsløsninger og en ny regattaordning som bringer nye seilere til regattabanen. I henhold til kriteriene kan følgende sies om CB 66 Racer:

Design og originalitet: En original og nyskapende båt, der enkel produksjon fungerer sammen med et effektivt design.

Kvalitet ytelse og pris: En båt med vidt bruksområde der seilglede står i høysetet. Synes som kvalitet i fartøy og utstyr, og består av enkle standard elementer der lite kan gå galt, og som eventuelt enkelt kan repareres. Fleksibel ytelse: Kan brukes av 1-5 personer, spennende og rask regattabåt og samtidig nok stivhet til at den kan brukes som tur og overnattingsbåt. Fraktes enkelt på henger. Vidt bruksområde med andre ord. Pris: Man får mye seilglede for pengene. Medfølgende finansieringsordning og forslag til framgangsmåter for sponsing er pluss.

Miljøhensyn: Seilbåt uten motor er naturligvis miljøvennlig. Ren manuell håndtering uten vinsjer e.l likeså. Bruk av enkle standardelementer gir også miljøvennlig produksjon. Lett nok til at frakt på henger med bil ikke krever annet eller mer energi enn vanlig personbil og sertifikat.

Juryformann:Ole Henrik Nissen-Lie, Seilas

Jury:

Johan Petersen, Redningsskøyta

Odd Roar Lange, Dagbladet

Axel Fr. Nissen-Lie, Seilas