Akterkabinen i 39 foteren.
Salongen i 39 foteren rommer mange. Her finner du det same skyvbare kartbordet som i den mindre 35 foteren. Det sparer mye plass.
Byssa i 42 foteren er romslig, men ikke klassens største.
Akterkabinen i 42 foteren er gedigen. Køya ligger under cockpiten.
Du kan ikke se ut av de store vinduene fra salongen. Du må ta til takke med ventilen i skroget.
Under cockpitbordet på 42-foteren er det en oppbygging fra akterkabinen med et lite vindu.
Moderne dekkshus på jeanneau 42 med linjer fra bilindustrien.
Lekre detaljer på jeanneau 39
Jeanneau med to nyheter

Jeanneau med to nyheter

Jeanneau er blant Norges mest populære seilbåter. Nå kommer de med to viktige modeller for det norske markedet. Vi har tatt en titt.

Publisert Sist oppdatert

Jeanneau stiller denne gangen ut bare nyheter. To splitter nye modeller. En på 39 fot og en dekksalong båt på 42 fot. Begge er helt nye skrog, og vil sannsynligvis komme flere utgaver etter hvert. Jeanneau nyhetene er ingen revolusjon. Båtene følger konseptet fra tidligere med elegante linjer og stil. Linjene i skroget derimot har blitt oppjustert med et skarpere forskip og større bredde i hekken som skal gi bedre seilegenskaper.

Begge båtene har doble ratt. Det gjør det lettere å beveges seg i cockpiten, og rormannen kan sitte lengre ut til ripa når han styrer. Det er en fordel på kryss fordi man kan få bedre oversikt over genoan. Bakdelen er at styringen blir mindre presis.

39 foteren kan bli verftets bestselger i Norge. Mye volum under dekk og en pris som starter på ca 1,2 millioner vil nok lokke en del kunder. Båten virker like stor som Jeanneaus 40 foter som sannsynligvis er på vei ut. Det er meningen at 39 foteren vil komme både med dekkshus som 42 foteren, samt en performace utgave med mer seil.

Storesøsteren på 42 fot er litt mer sær. Det er en dekkshus utgave med mye luksus. Båten har kun to køyer, men heldigvis er begge doble. Det finnes like mange bad.

Innrednings-layouten i salongen er tradisjonell. For å få glede av de store vinduene må du stå for å se ut.