Solid og sjødyktig 28-foter fra 1965 til 150.000 kroner.
«Pandora» deltok både i Europeweek for 100 år siden og nå igjen i 2014.

Lyst på noe vakkert

Aldri før har vi sett så mange av våre stolte klassikere ligge ute for salg som nå i høst!

Publisert Sist oppdatert

Hovedbildet: 8-meter tegnet av Chr. Jensen og bygget hos Anker & Jensens Eftf. i 1945 ligger ute til 750.000,-

Er du på jakt etter en vakker, klassisk seilbåt i tre har du et overraskende stort og spennende utvalg her hjemme nå i høst! Det er den mangeårige formannen i KTK, Klassisk Treseiler Klubb, Peter Ennals, som forteller dette. Han er engasjert som megler gjennom sitt firma Go Classic AS. Der har han p.t. flere av de best kjente norske klassikerne til salgs. Vi har plukket ut åtte av dem her:

De mest berømte

klassikerne som nå ligger ute til salgs er «Pandora», en Anker & Jensen 9-meter R fra 1907, verdens eldste faktisk, nå totalrestaurert med gaffelrigg og i full regattastand. «Pandora» deltok både i Europeweek for 100 år siden og nå igjen i 2014! Pandora kan bli din for 1,7 millioner kroner.

En annen superveteran er 9-meteren «Suzanne», også hun en Anker-konstruksjon fra 1907. Denne er imidlertid bermudarigget, og ligger en million under «Pandora» i pris.

En engelsk klassiker fra ’98

«Ann-Caroline» er blitt en klassiker hun også, selv om hun jo er rene ungdommen sammenliknet med de andre som bys frem nå i høst. Men en skikkelig trebåt er hun, bygget i teak hele veien og en virkelig havgående konstruksjon fra England, bygget i 1998 for en kjent norsk tur- og havseiler. Båten ligger ute til en halv million.

«Vaniete» hører også til de ungdommelige blant klassikerne. Hun er imidlertid norsk, en 40 kvm spissgatter tegnet av Sigurd Herbern og bygget hos Iversen i Skjebergkilen i 1948. Hun har i mange år tilhørt Lyngørseilmakeren Fredrik Brodersen.

Flere 8-metere

8-meterklassen er blitt stor, sikkert inspirert av Kongens vakre «Sira». Nå er tre av dem til salgs, forhåpentlig til nye, norske eiere tør vi håpe. Den eldste av dem er en nyrestaurert båt bygget hos Anker & Jensen i 1918. Den må du nesten ut med to mill. kroner for, men det er den sikkert verdt!

«Njord» er også nyrestaurert og en vakker 8-meter i mahogny. Nesten ny i denne forsamlingen er en 8- meter tegnet av Chr. Jensen og bygget hos Anker & Jensens Eftf. i 1945.

Synes du 8 og 9-meterne blir for små, kan du ta en titt på «Mobella», en 10-meter fra 1938, tegnet av Chr. Jensen den også og bygget ved Son Slipp & Båtbyggeri i 1938. Båten er 45-fot og kan bli din for 750 000 kroner.

En svensk klassiker

«Kosterbåten» er tegnet av Arvid Laurin - en glimrende tur/havseiler med både sjel og karakter. Båten er 28 fot, 2,85 m bred, bygget i mahogny i 1965, 35 kvm seil, genua og spinnaker, 14 hk Nanni diesel innenbordsmotor. Laurin/Kosterbåten blir din for 115.000 kroner, en svært rimelig billett til de klassiske trebåtenes trivelige verden!

Mer informasjon om disse klassikerne finner du her.