Risør Trebåtfestival.

Trebåtfestivalen til skifteretten

Stiftelsen Risør Trebåtfestival meldte igår oppbud etter nok et år med underskudd, men styreformann Tove Esnault lover ny festival neste år.

Publisert Sist oppdatert

Arkivfoto: Ørjan Krogh Hansen.

Stiftelsen melder om underskudd fra 2014 festivalen på rundt 120.000 kroner og kreditorene har stått i kø. Likevel planlegges det ny Trebåtfestival i 2015. Arbeidende styreformann Tove Esnault sier til Agderposten at det jobbes på spreng med å finne nye løsninger for videre drift og hun regner med det vil bli ny trebåtfestival i Risør i 2015. Hvordan festivalen skal reddes sier hun ikke noe om, men hun har lovet å komme med informasjon om dette i nær fremtid.

Sponsorsvikt

Årets trebåtfestival hadde ca 11.000 besøkende, et resultat av godt vær og en godt tilrettelagt plan. Likevel gikk festivalen med underskudd. - Det skyldes svikt i sponsormarkedet, sier Esnault i en pressemelding.

Misnøye med avstengning 

Det er også på det rene at det var mange i Risør som var misfornøyd med at store deler av byen var avstengt for Trebåtfestivalen. For enkelte restauranter og butikker som lå innenfor festivalområdet, måtte man først kjøpe inngangsbillett til festivalen for å kunne handle. 

Viktig for Risør

Risør Trebåtfestival ble i år arrangert fro 31. gang og den er i likhelt med Kammermusikkfestival viktig for å sette byen på kartet. Ordfører Per Kristian Lunden utelukker derfor ikke at kommunen vil gå inn med ytterligre økonomisk støtte dersom man blir bedt om det.