Søk i arkivet

Erwan Le Roux tar Multi 50-seieren

Første båt i 50-fots flerskrogs er snart i mål i Guadeloupe.

Multi 50-klassen er en klasse som har vokst etter at klassen for 60-fots flerskrogsbåtene døde ut etter svært mange skader under Route Du Rhum i 2006. Multi 50 er en klasse med sterke begrensninger for å holde kostnadene nede, samtidig skal båtene være raske, og egnet for havseilas. I dag er det både profesjonelle seilere og amatører med. Ikke alle var like godt forberet. Uværet i starten av regattaen var tøff for båtene, og det ligger an til at kun 5 av 11 båterfullfører.

Ledet en uke
Erwan Le Roux har ledet siste uken. Franskmannen taklet en høytrykksrygg syd for Azorene bedre enn sine konkurrenter, og har gradvis økt ledelsen hele veien. Han ligger nå 130 nm foran Lalou Roucayrol på andre. Han seilet feltets nyeste båt, lansert i 2013. Favoritten i klasse, Yves Le Blevec fikk tekniske problemer i starten av racet, og var innom Portugal for reparasjoner. Han forsøkte seg på en langt sydligere rute, uten at det ga uttelling. Erwan Le Roux seiler «Fenêtré A Cardinal» som er konstruert av Van Peteghem og Lauriot Prévost, som også star bak linjene på gigantene Banque Populaire og Spindrift. «Fenêtré A Cardinal» er bygget i 2009.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen