Paul Hignard har brukt sosiale medier for å nå sitt mål. Han seiler i Mach 40, en av de raskeste Class40-båtene i dag.

Mot mål med brukket mast

Den yngste deltageren i Route du Rhum noen sinne gir ikke opp.

Publisert Sist oppdatert

Paul Hignard er vokst opp med seiling på havet, men har ingen regattaerfaring. Allikevel klarte han å finansiere en Route du Rhum-satsning. 1995-årgangen var kun 17 år da han startet prosjektet. På fredag ramlet masten, nå har han kun 40 nautiske mil til mål.

Les mer om Paul Hignard her.

Med nødrigg

19-åringen var under dekk da han hørte en lyd. Da så han Code 0-seilet falle. Mastetoppen var brukket. Han løpt frem på dekk for å kappe fallet, men før han rakk det, datt resten av masten. Det blåste 10-12 m/s med 1,5 meters bølgehøyde. Masten falt om morgenen, så den unge gutten kunne starte den tunge jobben med å kappe løs riggen i dagslys. Etter tre-fire timers tøff jobbing var det meste kuttet løs, og faren for skrogskader fra masterestene over. Neste dag startet han byggingen av nødrigg.

Fisker mat

Da masten brakk hadde Hignard kun 22 liter diesel og 15 liter vann om bord. Alt elektrisk ble skrudd av, bortsatt fra autopiloten. Med nødrigg har han klart å holde en fart på 4-5 knop denne uken. Matrasjonen har han måtte spare på. – Jeg er sliten, men fornøyd at jeg klarte å sette en nødrigg på 15 timer. Jeg vet ikke helt hvor jeg er, elektronikken er nede, men farten er bra. Jeg vet jeg vil komme frem, og kan ikke klage. Jeg gleder meg til å få noe å drikke og å spise meg sterk, forteller Hignard til regattaledelsen.

Med nødrigg mot mål.