Radar blir billig

Furunos smarte Wi-Fi radar kan nå brukes sammen med kartnavigasjon på iPad.

Publisert Sist oppdatert

I mørket, eller i dårlig vær, er det ingen navigasjonshjelpemidler som kan så en radar. En av grunnene til at ikke flere fritidsbåter har slikt utstyr er at det er dyrt, og at det krever trening å bruke det. Furuno lanserte i vår en trådløs radar. Den sender datasignaler via Wi-Fi til en iPad eller iPhone med tilhørende app. Alt som kreves av installering er en 12 volts kabel til radarantenne som også inneholder en sender.

Til kart

Furuno samarbeider med Nobeltec om kart, og Nobeltecs kartløsning gjør Furunos plottere unike. Nobeltec lager også app på iPad, og i neste versjon kan denne lese data fra Furunos Wi-Fi radar. Du kan dermed se radarbildet over et kart, en løsning som er svært kostbar på en proft navigasjonssystem. En slik løsning krever også mye datakraft, som det er imponerende at iPad klarer å levere.

Rimelig

Vi fikk systemet demonstrert under utstyrsutstillingen Mets i november. Radaren har en sender på 4 kw og skal være effektfull for sin størrelse. Den veier 5,7 kilo og har en diameter på 48,8 cm.

Prisen skal være på ca 10 000 kroner. Appen til Nobeltec er gratis, men et kart koster ca 350 kroner. Systemet er enkelt å montere, det er enkelt å bruke, og prisen er lav. Furuno gjør nå at radar-utstyr blir langt mer tilgjengelig, og dette vil nok før til at en ny målgruppe tar slikt utstyr i bruk.