VHF med større display

Standard Horizon gjør sin populære modell bedre.

Publisert Sist oppdatert

Standard Horizon var tidlig ute med en håndoldt VHF med innebygget GPS og distress-funksjon. I januar kommer oppfølgeren, HX851. Et skjerm på 4,5 gangen 4,5 cm skal gjøre modellen enklere å bruke. Med GPS innebygget, så gir modellen nye funksjoner. Direkte DSC oppkall, veipunkt og rute navigasjon, posisjons deling med andre enheterog navigasjon til DSC nødoppkall er bare noen tastetrykk unna.

Den har mange av funksjonene som en GPS mottaker har som MOB-funksjon, muligheter til å legge inn vei-punkter, fart og kurs over grunn med mer. Det innebygde kompasset og en 66 kanals WAAS GPS antenne tar deg til ønsket sted med stor nøyaktighet.

Posisjonen til inntil 9 andre fartøyer vises på kompassiden via det nye GM (Group Monitoring) systemet. Andre nye egenskaper er USB data port, GPS posisjons logg, Vann aktivert SOS strobe lys, ekstra batteri kasse for vanlige Alkaline batterier.

Et nytt 1800 mAh Li-Ion batteri sørger for god batterilevetid. I følge pressemelding fra Navytech vil VHFen koste under 3000 kroner, og vil være leveringsklar i januar.