To megayachter fra Royal Huisman

Royal Huisman bygger ketch på 184 fot

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det er unektelig dimensjoner over «Aquarius» på 184 fot.

Det berømte Royal Huisman-verftet i Nederland har bygd et imponerende antall av verdens flotteste super- og megayachter. I år har verftet levert «Wisp», en 156 fots klassisk slup. Nå starter byggingen av en 184 fots klassisk ketch.

Royal Huisman har kunnet glede seg over fulle ordrebøker år etter år, tvers gjennom den økonomiske krisen i Europa, som for øvrig har skapt store problemer for  båtbransjen. I sommer ble den 48 m (156 fot) store slupen «Wisp» sjøsatt og overlevert til sin eier.

Jomfruturen gikk til de norske fjordene før kursen ble lagt sørover til Middelhavet der båten seilte resten av sommeren.

Komfort og «a decent turn of speed»

Eierens briefing til konstruktørene hos Hoek Design og Rhoades Young Design, som hadde ansvaret for henholdsvis båtens konstruksjon og interiøret, var å skape en komfortabel turseilbåt som også skulle tilfredsstille regattaseilerens krav til fart og ytelse. 

Båten har linjer og stil fra 1930-årene, men den er bygd som en helt moderne high-tech-konstruksjon og utstyrt med det beste av utstyr både over og under dekk.

 «Aquarius» følger i 2017

Royal Huismans største oppgave de nærmeste årene blir å bygge den 184 fot store ketchen «Aquarius». Den er tegnet av Dykstra Naval Architects, mens Mark Whiteley Design har ansvaret for interiøret.

Båten har klassiske linjer med store overheng for og akter, plant dekk med høye dekkshus både midskips og foran cockpiten akter,  Men selv om linjene og stilen minner om de store superyachtene fra 1920- og 1930-årene, blir båten topp moderne teknisk.

Eieren har også ønske om å delta i noen av de store megayacht-regattaene rundt om på kloden, så intet blir spart for å gi båten gode seilegenskaper. Og om det sportslige kanskje ikke alltid tilfredsstiller gjestene, hører et godt utvalg av seilbrett, kajakker, en Laser, sykler og mye annet med om bord til bruk og fornøyelse i havn.

Under dekk

Eieren har en stor suite over to dekk og med egen cockpit og dekkshus akter, mens gjestene har tre flotte lugarer på rekke og rad.  Ellers finner man et velutstyrt trimrom og et like velutstyrt mediarom i båten – i tillegg til salonger, mannskapslugarer, bysse og store stuerom for mat og drikke, samt vann-, diesel- og septiktanker.

«Aquarius» overtas av eieren høsten 2017.  Da seiler båten på sin jomfrutur direkte med passatvinden til Vestindia, får vi opplyst fra verftet. Men hvem byggherren er og hvor båten skal registreres, er som vanlig strengt hemmelig.