Stem på årets familieturseiler

Hvilken båt syns du fortjener å vinne: Bavaria Cruiser 46, Dufour 310, Nautitech 40 Open, RM 890, eller Sun Odyssey 349.

Publisert Sist oppdatert

17. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, Skarpseilere, langturseilere og Spesielle seilbåter. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor Seilas er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i Frankrike og Italia i høst.

Se film fra testingen i Italia: Testing i lett og hard vind.

Hva syns du?

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i Seilas å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

Bavaria Cruiser 46

Mye volum til lav pris. 46-foteren er en oppgradert versjon av Cruiser 46. Nyheten har nytt overbygg og justert innredning. Båten har doble ror, og kan leveres med tre eller fire lugarer, begge alternativene med tre bad. Løsningen har gjort at båten er uten kartbord.

Dufour 310

Mye båt for størrelsen og er alt en salgssuksess. Båten oppleves som mye større, med et fantastisk cockpit, bad og akterlugar. Båten er lettseilt og fungerer godt uten akterstag. Et godt valg om man ønsker en mer letthåndterlig båt, uten å gi slipp på komfort.

Nautitech 40 Open

Moderne katamaran hvor skyvedørene mellom salong og cockpit er flyttet fremover. Båten glir godt, og er rask for å være en tur katamaran. Prismessig ligger Nautitech ett hakk over markedets rimligste katamaraner. Nautitech er nå eiet av Bavaria.

RM 890

En skikkelig kul båt bygget i kryssfiner. Lettseilt og kvikk, og testbåten var utstyrt med to kjøler som gir grunnere seilingsdybde, og båten kan stå stabilt på bunn ved lavvann. Innredningen er åpen og moderne, men det er lite med stueplass for turseiling.

Sun Odyssey 349

Nyheten deler formspråk med RM. Testbåten var utstyrt med firkantet storseil, og oppgardert dekksutstyr. Cockpiten fungerer bra. I to lugars versjon er det mye stueplass, og et stort bad. Det er faktisk mulig å rigge til ekstra køye i stuerommet. Jeanneau har jobbet for å holde prisen nede.