Stem på årets lukuriøse seilbåt

Hvem er best? Euphoria 54, Italia Yachts 15.98, Moody 54, Wauquiez Centurion 57,  Xc35

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: Centurion 57 brøyter vei gjennom krappe bølger under testen i Middelhavet.

17. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, Skarpseilere, langturseilere og Spesielle seilbåter. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor Seilas er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i Frankrike og Italia i høst.

Hva syns du?

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i Seilas å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

Euphoria 54

Båten er et resultat av et samarbeid mellom konstruktør German Frers og det tyrkiske verftet Sirena Marine. Ideen er å skape en båt med mange av kvalitetene som Swan var kjent for. Gode seilegenskaper og super komfort. Båten seiler bra, og har en imponerende finish og innredning.

Italia Yachts 15.98

Storesøster til vinneren for to år siden. En lekker båt med moderne og gjennomtenkte løsninger. Italia 15.98 kan leveres med svært mange innredningsløsninger. Ikke la deg lure av den klassiske hekken. Dette er en båt i klasse med X-Yachts og Arcona, bare i Italiensk stil.

Moody 54

En moderne motorseiler høy bokomfort. Båten seiler overraskende bra, og er som skreddersydd for norske forhold. Dette er en båt som kan få motorbåteiere til å vurdere seilbåt. Cockpitløsningen gir litt begrenset utsyn for rormannen.

Wauquiez Centurion 57

Litt anonym fra utsiden, men en fantastisk seilbåt med kbaliteter, både under seil og for tur. Dette er en båt for dem som ønsker komfort fra en typisk turseiler, men ikke vil gi slipp på et raskt skrog og rigg.

Xc35

X-Yachts for massen. En super båt for seilere som ønsker en mindre båt, men samtidig ha gode seilegenskaper og høy komfort. Båten har en bra cockpit, men fortjener en løygang til storseilskjøtet. En dyp cockpit gjør også køya akter litt trang.