Ny funksjonalitet gjør de nye radarene enklere i bruk.
Garmin lanserer en ny generasjon åpne radarer.

Finn fiskene fra lufta

Fuglemodus på radaren kan  hjelpe deg med fiskefangsten.

Publisert Sist oppdatert

Garmin lanserer nye åpne radarer med nye funksjoner og bedre ytelse. xHD2-serien kommer i fem ulike modeler med sendestyrke fra 4 til 12 kW. Foruten å være mer stillegående så virker den nye fuglemodusen interessant. Funksjonen gir brukeren muligheten til å følge fiskestimen ved å lokalisere store ansamlinger med fugler.

To radarer i samme båt

Med Garmins nye radarsystem blir du konge på havet. Du kan nemlig koble opp to radardomer på samme system. Hvor kult er ikke de. Det øker også sikkerheten. Ved å kunne vise to zoomnivåer samtidig, får brukeren en overlegen oversikt over både det som er i nærheten av båten, samtidig som man har oversikten over det som finnes lenger unna, uten å måtte justere radaren underveis.

Enklere i bruk

Det krever erfaring å bruke en radar. Den må justeres etter været og bølger for å få unngå støy, og for å få et best mulig radarbildet. Ved å legge radarbildet over et kart, blir det enklere å forstå. Garmins nye radarer får nye funksjoner som ”Dynamic auto gain” og ”Dynamic Sea Filter”, gjør at radarene justerer seg kontinuerlig, og gir optimal ytelse under alle forhold, samtidig som den reduserer støy. xHD2 serien har i tillegg 8-bit fargegjengivelse gjør visningen, og ikke minst tolkningen av radarekkoene bedre.

xHD2 støtter MARPA og har funksjon for vaktsone som varsler når objekter kommer innenfor.

GMR xHD2 serien kommer med en forbedret ytelse og funksjonalitet og høy driftssikkerhet og brukervennlighet. De kraftige 6 fots antennene – GMR 626 og 1226 xHD2 har en strålebredde på 1,1 grader, noe som gir en overlegen målseparasjon, og et fantastisk radarbilde. 4 fots antennene – GMR 424, 624 og 1224 xHD2 har en strålebredde på 1,8 grader, noe som overgår selv den mest avanserte lukkede radarantennen. Maks rekkevidde er 72nm, og rotasjonshastigheten er på 24 eller 48 RPM, for rask oppdatering, og nøyaktig visning i høye hastigheter, skriver Garmin i en pressemelding.

Produktene kommer i salg på nyåret. Prisen starter rett under 40 000 opp til 55 00 for den kraftigste.