Stem på årets spesielle seilbåt

Hvilken er best? A44, Astus 24, Pointer 25, Pogo3, Saafier 33

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILET: Saffier 33 taklet de tøffe forholdene under testen i Italia bra.

17. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, Skarpseilere, langturseilere og Spesielle seilbåter. Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor Seilas er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i Frankrike og Italia i høst.

Hva syns du?

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i Seilas å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

Advanced 44

Italiensk leketøy for velstående som ønsker en mindre båt, uten å gå ned på funksjon. Båten har en enorm cockpit, som en 60-foter. Den imponerer også under dekk med en stor salong, og et stort bad, men har bare en lugar med dør. Båten veier under 7 tonn, og har en tre meter dyp bulbkjøl. Den seiler som en gud, men koster også 7 millioner kroner.

Astus 24

Prisgunstig trimaran som er enkel å seile, og enkel å traile. Sideskrogene kan skyves inn for å gjøre fartøyet smalere. Båten er morsom og raskt, men ikke ekstrem. Den er stå og trygg, nesten som å seile med støttehjul. Innredningen gir muligheter for overnatting.

Pointer 25

Nederlandsk båt for det enkle båtlivet. Den er grei for overnattingsturer, og enkel og morsom å seile. Kjøper kan konfigurere båten, og prisen starter på ca 600 000 kroner med en liten innenbordsmotor. Båten har en grunn kjøl, og forholdene i Middelhavet ble for krevende.

Pogo3

Pogo startet med produksjon av Mini Transat båter, og dette er generasjons tre. Forrige generasjon har klart seg bra helt til nå, og mye tyder på at denne kan bli en «game changer». Den har lang mer skrogstabilitet, og planer ekstremt tidelig. Det er et tomt skall, og ikke noe for familien.

Saffier 33

En kul dagsturseiler med et raskt og lettdrevet skrog. Båten tåler mye vind, og flyr på slør. Med fire køyer og wc, så er det muligheter for turseiling. Den har også kjøleskap og innenbordsmotor. Testbåten har to ratt, men kan også leveres med rorkult. Prisen starter på en million.