Stem på årets langturseiler

Hvilken er best? Boreal 52, Garcia 45 eller Rapier 550

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDET: Boreal og Garcia under testen i La Rochelle i høst.

17. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Familieturseilere, Luksuriøse turseiler, Skarpseilere, langturseilere og Spesielle seilbåter.

Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor Seilas er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i Frankrike og Italia i høst.

Hva syns du?

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i Seilas å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

Boreal 52

Denne båten ble til av en franskmann som hadde seilt jorda rundt med familien i en selvbygget båt. Båten er bygget slik at du kan nå jordas ytterkanter uten problemer. Den er i aluminium med opptrekkbar kjøl.

Garcia 45 Exploration

Drømmebåten til Jimmy Cornell. Båten er proppfull av gode ideer. Båten har moderne løsninger som to ratt og hekk som kan åpnes. Det er mulig å styre båten fra under dekk. Overbygget har store panoramavinduer. Båten er testet i Seilas 5-2014

Rapier 550

Katamaran fra England stappfull av teknologi. Ideen er at all seilhåndteringen kan utføres fra båtens bro i forkant av salongen. Skroget er lett, og katamaranen krever ikke mye vind for å seile fort. Båten er testet i Seilas 8-2014