Oppgradert 40-foter

Hallberg-Rassy forbedrer sin minste modell med sentercockpit på 18 punkter.

Publisert Sist oppdatert

Hallberg-Rassy har nå løftet hele sin serie båter med sentercockpit etter en ny stil introdusert med Hallberg-Rassy 64, lansert i 2010. Nå har alle modellene er større familielikhet.

Mer duk, mer lys

Eksteriøret har Hallberg-Rassy 40 MK II fått en 25 cm høyere mast. Spinnaker/gennakerfallet går nå ut helt i toppen av masten, som gir mer duk. Løsningen gjør også seilhåndteringen enklere.

Nyheten får mer naturlig lys under dekk. Båtens vinduer i overbygget blir større og båten får også vinduer i skroget. Cockpiten er senket under en rist, slik at vann som havner i cockpiten ikke renner ned i salongen. Det er nå muligheter å montere reversible vinsjer som gjør det mulig å både slippe ut, og å stramme inn på genuan med elektriske vinsjer.

Under dekk

Også under dekk har båten fått en rekke forbedringer. Den kan nå leveres med en ny løsning i akterlugaren med en ekstra bred køye. Leideren ned i salongen er mindre bratt. Stilen under dekk får et løft, og blir mer lik de større modellene. Garneringen blir hvitmalt. Luftemuligheten i byssa øker. Det blir et ny ventil ut mot cockpiten. Det er også muligheter å få montert ett kullfilter over komfyren.

Også i forpiggen er det gjort justeringer som gjør fremkommeligheten bedre.

Hallberg-Rassy 43 og Hallberg-Rassy 48 gjennomgikk en tilsvarende oppgradering tidligere.