Et skikkelig kartbord er sjeldent å se på nye båter. J/122e har til og med et sted å henge seiltøyet.
Badet tar mye av volumet i forpiggen. Møbleringen er minimal. Det er ikke mange kilo for mye.

J/122E med velykket løft

40-foteren fra J/Boats begynner å få noen år. Ny innredning gjør mye.

Publisert Sist oppdatert

J/122 kan vise til gode resultater på regattabanen, men båten kan også brukes til turseiling. Båten fikk i sommer et løft med ny innredning, og nytt overbygg. J/122E er utstilt i Dusseldorf.

Modernisert

Med nye vinduer i overbygget, og vinduer i skroget har båten fått ett mer modernisert uttrykk. Skroget er tidløst med rett baug. Båten har et lavt fribord og bredden er moderat, 3,64 meter. Det gjør at volumet under dekk er mindre enn helt nye 40-fotere.

J/Boats har beholdt styresystemet. Ett stort ratt på en 40-foter er ikke så ofte å se i dag. Ett ratt gir som regel en mer direkte styring. Ulempen er at rattet sperrer cockpiten.

Ny stil

J/122E har fått et skikkelig løft under dekk. Planløsningen er lik, og båten kan fremdeles leveres med to eller tre lugarer, men stilen er ny. Båten har fått hvite skott og større vinduer gjør at den oppleves større under dekk nå. Med tre lugarer blir forpiggen trang.

J/122E er sprek og svært lekker 40 foter, men er ganske trang. Arcona 380 oppleves som større. J/122E er heller ingen billig båt. Med riktig utstyr så vil nok prislappen bikke 3 millioner kroner.

Om noen måneder lanserer verftet en mindre modell på 36 fot i samme stil. Den kommer i kun 2-lugars versjon.

J/Boats har gitt J/122 et skikkelig løft.