Inne i mappen er det 2 x USB som gir en amp per utgang om begge brukes, eller 2 amp og kun en brukes.
Mappen er litt større enn enn nettbrett. Den veier 480 gram og har målene 30,5 x 18 x 2,5 cm.

Kompakt solcellepanal

Nå er det lansert en mappe som kan lade to mobiltelefoner på en gang.

Publisert Sist oppdatert

Små solcellepanel som kan lade mobiler er ikke noe nytt. Det unike med det nye panelet fra SUNBEAMsystems er effektiviteten. Mappen som ikke er større enn en iPad gir 12,5 watt når den er brettet ut mot solen. Det er like høy strømstyrke som laderen i veggen hjemme, og gjør at et nettbrett lades med maksimal hastighet.

2xUSB

Mappen har innebygget to USB-utganger. Det gjør at du kan lade to mobiltelefoner på en gang, eller ett nettbrett. En mobiltelefon klarer seg med 5 watt for ladning, mens ett nettbrett trenger 10 watt. I en USB-utgang er det 5 volt. Den smale USB-laderen til iPhone har en effekt på 1 amp, eller 5 watt, mens den litt mer klumpete laderen har 2 amp. Mange 12volts USB-plugger gir kun 1 amp. Det gjør at det tar ekstremt lang tid å lade et nettbrett. Denne solcellemappen vil i mange tilfeller lade rakere.

Markedes beste

Mappen fungerer som en beskyttelse for nettbrettet. Dem høye effekten skyldes gode solcellepanler. Panelene er fra Sunpower og skal ha en utnyttelsesgrad på 22 prosent. Sunpower leverer også paneler til flyet Solar Impulse som skal fly jorda rundt på kun solkraft om ikke lenge. Panelene på Solar Impulse har en utnyttelsesgrad på 23 prosent.

Savner batteri

Solladerne for mobiler og nettbrett har som regel innebygget batteri. De har for liten effekt for å lade mobiler direkte. Slike må gjerne ligge ute hele dagen, for å kunne lade mobilen på kvelden. Laderen fra SUNBEAMsystems har ikke innebygget batteri, men slike kan kjøpes, og brukes for reservekapasitet på mappen.

Lademappen kostet 1195 svenske kroner under båtmessen i Göteborg.