Søk i arkivet

Tett og tøft i VOR

Kun 7 nautiske mil skiller de fem første båtene på vei mot Kapp Horn. Det er ikke mye når farten er på over 30 knop.

Avstanden mellom Dongfeng i tet og Mapfre på femte er på under 15 minutter i hastigheten som båtene seiler for øyeblikket. Båtene passerte i dag Point Nemo, det punktet på jorda hvor avstanden til land er aller størst. Det er hav i alle retninger med en radius på 1450 nautiske mil.

Toppfart 37,5 knop

Det er bølgehøyde på opp mot syv meter. Abu Dhabi melder om toppfart på 37,5 knop. Alvimedica har holdt høyeste snittfart med 497 nautiske mil på 24 timer. Det er en snittfart på over 20 knop.

Tjent inn 40 nm

Båtene er som en jo-jo på resultatlisten. Bare SCA er stabile, helt bakerst. Forholdene er nå roligere, og det har Dongfeng tjent mye på. Båtene i tet har gjort mange jibber for å holde trykket oppe, mens den kinesiske båten har seilt rumbline. Båten ligger nå lengre syd, helt ned mot begrensningsområdet.

Stiling
1. Dongfeng
2. Alvimedica + 2,9 nm
3. Brunel + 4,0 nm
4. Abu Dhabi + 5,6 nm
5. Mapfre +7,0 nm
6. SCA +85,9 nm


for is, og holder høyere fart.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen