Søk i arkivet

AC 62 blir for kostbar

Mye tyder på at båtene i America’s Cup ikke blir 62 fot, men kanskje bare 45.

Lag fra New Zealand, Sverige, Frankrike, Italia og England er alt i gang med å utfordre Team Oracle fra USA i 35. America’s Cup. I 2013 gikk finalen i 72-fots katamaraner. For å redusere kostnadene ble det bestemt av størrelsen skulle reduseres til 62 fot. I mellomtiden er lagene i gang med å teste ut teknologi i AC 45, miniversjon på 45 fot. AC 45 er egentlig en entypeklasse, men disse er blitt heftig modifisert for å seile på foiler. Flere lag har kommet så lang at fartsegenskapene er på høyden med AC 72 som ble seilt i 2013.

– Etter å gått igjennom protopene av de nye AC45 båtene som har blitt testet ut de siste månedene, er det blitt klart at vi vil spare mye penger på å seile i mindre båter i 2017, uten at det går utover den spektakulære designen, ingeniørutfordringene og det atletiske aspekteret, sier Harvey Schiller. Han mener at det vil gagne regattaen og deltagerne på lang sikt.

Skifter mening
Å redusere båtstørrelsen har vært diskutert i et møte mellom deltagerne, men da var bare Oracle og New Zealand for. Nå ser det ut som at majoriteten av lag vil gå ned i størrelse.

Lagene vil stemme over det nye forslaget i løpet av mars.Det svenske AC-laget Artemis er godt i gang med utviklingen av AC45.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen