Imponerende vindstatistikk

El Medano på Tenerife er et av verdens beste steder for windsurfing. I vinter har proffene vært samlet for å trene Slalom. Ingen har blitt skuffet.

Publisert Sist oppdatert

EStStStSlalom er blitt en voksende disiplin innen windsurfing igjen. Regattaer som franske Delfi Wind med over 1000 seilere på startstreken har vært med på at Slalom har fått økt oppslutning. Også i PWA, windsurfingens proffserie, er Slalom blitt en viktig disiplin.

Tre måneder

TWS Pro Slalom Stages har blitt arrangert i en del år, og får hvert år en økt oppsluttning. Seilere kan melde seg på, og være med på hektiske treningsøkter med proffe trenere, og høyt nivå på deltagerne. regattaene blir filmet, og seilasene gjennomgått på ettermiddagen. I år har det deltatt 41 ulike seilere fra 13 ulike nasjoner. Mange av disse er kjente navn.

Mye vind

El Medano er et kjent vindsikkert sted. Det er også kjent for gode bølgeforhold. I august holdes det PWA wave arrangement her. Sommeren er mest vindsikkert, men det blåser også bra gjennom vinteren. TWS Pro Slalom Stages har blitt holdt i januar, februar og mars, og i løpet av de tre månedene er det kun vært tre dager uten vind. Ellers har det blåst fra 12 til 40 knop med en snittvind på 21 knop.

I løpet av de tre månedene er det blitt gjennomført 420 treningsregattaer.

Alt av utstyr

TWS Pro Slalom Stages blir brukt av produsentene for produktutvikling. Her testes nye seil og nye brett. Det meste foregår i kjelleren til Tenerife Windsurfing Solutions, hvor også du kan gå inn å leie brett.

TWS Pro Slalom Stages blir ledet av Jordy Vonk, som også jobber på TWS. Han er en ung og lovende slalomseiler fra Nederland. Det er muligheter for å leie proft Slalomutstyr.

Billig og bra

Drømmer du om en aktiv ferie med windsurfing, så vurder El Medano. Det er billig å reise til Tenerife, og stedet ligger i gangavstand fra flyplassen. Byen er liten og sjarmerende, og minner mer om en spansk by, enn et feriested på Kanariøyene.

Det blåser mye. Du må vite hva du skal gjøre, om du vil forsøke deg i bølgene på Cabezo. Ellers havner du i steinene.

Også i Norge

Slalom er en disiplin som også vokser i Norge. Mange Formula Windsurfing-seilere forsøker seg på Slalom, og nå kommer det også en hel generasjon med yngre seilere fra Bic og RS:X som vil forsøke seg på noe raskere. NM i Slalom blir holdt i Bergen i september. Det satses også på høyere nivå i Norge. Du finner Facebook-siden til Slalom Team Norway her.

El Medano har flere «spots». Cabezo i forgrunnen er for avansert bølgeseiling. Inne i bukta er forholdene snillere, og det er her det trenes Slalom.

El Medano er et av verdens mest vindsikre steder, hele året.
Jordy Vonk er World Cup seiler og er med å arrangerer TWS Pro Slalom Stages.