Nytt kamera fra Garmin

GoPro får en skikkelig utfordrer når Garmin Virb X kommer til sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Actionkamera er det mange som har om bord. Det er et nyttig treningsverktøy, men også praktisk for å fange ferieminner.

For 18 månedersiden lanserte Garmin en konkurrent til GoPro. Vi testet den for ett år siden og fant både fordeler og ulemper med Garmins versjon. Vi har faktisk blitt så glad i Garmin Virb at vi har vraket GoPro i redaksjonen til fordel for Garmin. Enklere i bruk og bedre batteri er grunnen.

Færre svakheter

Ny Garmin Virb har bedre værbeskyttelse. Den gamle tålte også vann, men ikke windsurfing. Det fikk vi bittert erfare. Det vil den nye gjøre, selv uten hus. Det gjør det mulig å lade kamera i fuktige situasjoner, samt at lyden ikke blir drept i en vanntett eske.

Mer lik GoPro

Nye Virb har bedre spesifikasjoner og kan ta opp med høyere oppløsning, og flere bilder i sekundet. Det gjør det nå mulig å ta sakte film i HD uten hakkete bevegelser. Men spesifikasjonene er fremdeles ikke på høyden med GoPro.

Formen på nye Virb er mer lik GoPro og den har en flat linse som gir bedre bilder under vann.

Innebygget sensor

Somførste generasjons Virb har også det nye kamera innebygget GPS. Med G-Metrix har du flere sensorer som sporer bevegelsene dine i sanntid. Se hastighet, lengde, høyde og intensitet på opptaket med nøyaktige målere og grafer. Du kan til og med få inn vindinformasjon fra båtens vindmåler, om du har Garmin. Kameraene leveres med digital bildestabilisering, vidvinkel og ulike zoomnivåer. I tillegg leveres kameraet med en uskjermet mikrofon som gir klar lyd i HD kvalitet, selv under vann.

Overlegent batteri

Batteritiden er den viktigste årsaken til at vi np bruker Virb i redaksjonen. Jeg dro frem kameraet før en tur på seilbrett 10. april. Da hadde kamerat ikke vært brukt siden januar. Allikevel var det fult med strøm på batteriet, og den surret og gikk mens jeg seilte. Batteriet varte over 3 timer. Det nye har kun to timer.

Filmen kan du se her. Den er også klippet med gratis programvare som fungerer sammen med kamerat. Det finnes til og med en app som gjør det mulig å lage filmen på mobilen og lagre klippene på en sky.

Prisen på førstegenerasjons Virb har sunket med de nye modellene. Den dyreste modellen Virb XE koster 3.800, mens den billigste, Virb koster 1800,-. Garmin har også svært gode festeanordninger for kameraet.