Vi seilte Maxi 1200 i alt fra lett vind til mellomvind.
Pelle Petterson er forlengst pensjonist, men er fremdeles oppdatert på design.

Test med Pelle Petterson

Konstruktøren er svært fornøyd med Maxi 1200 etter prøveseilaser på Mallorca.

Publisert Sist oppdatert

Delphia overtok Maxi fra Najad i 2012. Maxi 1200 er den første nye modellen fra Delphia. Båten ble lansert under Dusseldorf i januar, og blir i disse dager testet av journalister fra hele verden i Palma, Mallorca.

Det er imponerende av Delphia å legge så mye ressurser i å utvikle en ny båt, forteller Pelle Petterson til Seilas.

Europas gigant

Delphia har bygget båter i 25 år, og er i dag et av Europas største verft. Verftet har nå 700 medarbeidere og har ansatt over 100 nye siste året. Årsproduksjonen ligger på 1500 båter, hvor kun 300 av disse er seilbåter. 95 prosent av produksjonen går til eksport.

Delphia ble startet av brødrene Piotr and Wojciech Kot i 1990. Deres første båt var Sportina 680 som i dag er for polakker det samme som Maxi 77 var for oss.

Ekte seilere

Med på testen var også gründeren Wojciech Kot. Han finansierte sin første seilbåt ved å selge blomster. Nå bruker han så mye tid som mulig om bord i sin Delphia 47, og seilte i vinter fra Sør Afrika til Europa. Neste sommer er planen hans en tur til Svalbard.

Fornøyd konstruktør

83 år gamle Pelle Petterson koste seg i sin nye konstruksjon. De siste årene har han seilt Maxi 1300, en båt med mange likheter. Maxi 1200 er konstruert etter hans ønsker og erfaringer fra den tre fots større seilbåten.

Maxi 1200 er laget for å kunne seiles shorthanded, og det har de klart. Cockpiten er optimalisert for familieseiling.

– Jeg er veldig godt fornøyd med håndverket og byggekvaliteten. Vi skal gjøre noen små justeringen i cockpiten, men ellers er det meste slik jeg hadde håpet på, forteller konstruktøren.

GUBBER: Pelle Petterson og Wojciech Kothåndterte båten uten problemer.