Nautitech 40 Open under testseilingen i høst.
Nautitech 46 Open kommer med eller uten flybridge. Den vil også komme som motorbåtversjon.

Bavaria med ny katamaran

Nautitech 46 Open blir førts båt utviklet av Bavaria, men båten følger samme oppskrift som Nautitech 40 Open.

Publisert Sist oppdatert

Nautitech er et fransk verft som Bavaria kjøpte sommeren 2014. Da hadde verftet akkurat blitt ferdig med å utvikle en ny modell i samarbeid med konstruktør Marc Lomard. 40 Open er en klart prioritert seilbåt. Den innebygde salongen er gjort mindre for å skape en stor sosial cockpit. Denne cockpiten kan lukkes, slik at båten blir praktisk også i dårlig vær.

Med flybridge

Daniel Kohl hos Bavaria har lagt seg i kjølvannet til de tidligere franske eierene av Nautitech. Designuttrykket er identisk og det er også konseptet. Nytt er det at båten kan leveres med flybridge. Båten vil dermed utfordre Lagoon som har hatt det på sine modeller lenge.

Flybridgeløsningen er nok ikke alles favoritt. Nautitech er kjent for å prioritere seilegenskapene høyt. Flybridgen vil fungere motsatt. Båtens balansepukt kommer høyere, og det vil også seilarealet, samt at luftmotstanden øker. Men du verden. Det blir mye uteplass. Bavaria har nok også hat ideen om å selge disse båtene uten mast i tankene.

Tre eller fire lugarer

Nautitech 46 Open følger klassisk oppskrift. En lugar med stort bad i det ene skroget og to lugarer med to bad i det andre. For charter blir det to lugarer i hvert skrog. Salong og bysse vokser i forhold til 40 Open, ellers blir mye av det samme. Nautitech produseres fremdeles i Frankrike, og det vil de fortsatt bli, men innredningsarbeidet blir gjort i Tyskland. Det fikk da et kvalitetsløft.

Du kan lese mer om Nautitech 40 Open i neste Seilas som går i trykken i neste uke. Vi seilte båten ut fra La Rochelle i høst.