Søk i arkivet

Lang varighet gaMiljøpris til bunnstoff

At et bunnstoff blir tildelt en miljøpris kan virke selvmotsigende, men britiske Aquarius Marine fikk nylig en slik pris.

Tildelingen skjedde nylig under China International Boatshow og mottager av prisen var selskapet Aquarius Marine Coatings Ltd, som produserer bunnstoffet Coppercoat. Argumentasjonen for å tildele prisen for mest «Eco Friendly Business» er at Coppercoat har en lang varighet og kun trenger å bli påført båten hvert 10.–15. år.

– Ja, det er sjelden at et bunnstoff mottar en miljøpris, men prisen er en anerkjennelse av at Coppercoat faktisk er et miljøvennlig valg, sa leder av Aquarius Marine, Jayson Kenny, da prisen ble mottatt.

LANG VARIGHET. Ved at bunnstoffet ikke behøver å bli påført årlig, men i intervaller på 10–15 år, spares miljøet for mange liter bunnstoff, for puss- og skrape-avfall og for produksjon av maleruller, plast-trau, pensler og så videre. Dessuten skal Coppercoat avgi små mengder gift til naturen så lenge det er påført skroget. Og dessuten; det sparer ikke minst båteieren for en masse arbeid.

TRE DELER. Bunnstoffet ble utviklet på 1980-tallet og kom i salg i 1991. Det består av en kobberholdig epoksy-resin som kommer til forbrukeren i tre deler; resin, herder og kobberpulver. Det kan ikke påføres metall og aluminium-elementer, og all enkomponent maling må fjernes fra bunnen før bunnstoffet påføres.

– Vi har hatt bunnstoffet i salg i Norge siden 2006 og tilbakemeldingene har vært positive. Bunnstoffet har vist å egne seg for alle typer farvann og båter, og det brukes også industrielt, blant annet til behandling av bølgekraftverk, sier Svein M. Kollsgård i Kolibris AS, som er norsk importør.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen