Badeplattformen bak vokser i størrelse.
Mange båteiere i nord ettermonterer baugspryd. Nå kommer dette standard i moderne stil.

Jeanneau oppgraderer

Hele fem Sun Odyssey-modeller får en oppgradering  og nytt navn som 2016-modeller. Dette blir nytt.

Publisert Sist oppdatert

Dagens xx9-serie på seks modeller, fra Sun Odyssey 349 til Sun Odyssey 509 er en stor suksess for verftet. Modellserien ble lansert med 409 i 2012. Båten ble svært godt mottatt i markedet, og ble kåret til Årets Båt i 2013. Verftet har bygget over 2000 båter av denne serien. Nå tar verftet grep for å holde etterspørselen oppe og gir dem en facelift. Alle modellene, bortsett fra den minste 349 får den samme oppgraderingen. For å markere oppgraderingen så vil den nye utgaven også få nytt navn. Det antyder at båtene har vokst en fot, noe som er feil. Det er bare badeplattformen som er større.

Forbedringer

– Jeanneau har tatt ungangspunkt i alt som er bra med den nåværende serien og gjort endringer slik at båtene fremstår som enda mere attraktive. Vi er sikre på at dette vil falle i smak hos våre kunder og vi har allerdede bestillinger for kommende sesong, forteller Oda Heitmann til Seilas

Den nedfellbare badeplattformen på hekken har blitt tre ganger større, og spenner nå over hele hekkens bredde.

Nedgangen har fått cowboy-dør i stedet for løs plate. Det er mer praktisk. Også leideren ned i salongen er gjort mindre bratt på SO379, SO409 and SO439.

Disse modellene får også ny indirekte LED-belysning.

Under dekk får hele serien nye tekstiler og puter, og flere valgmuligheter.

Hele serien får nå også et baugspryd for anker og for asymmetriske sløreseil som Code 0 og gennaker.

Kommer til Båter i Sjøen

En av nyhetene, Sun Oyssey 409, som nå vil hete 419 kommer til utstillingen på Aker Brygge i september. Nye Sun Odyssey 389, 449, 479 og 519 vil bli vist frem på utstillinger i Europa i løpet av høsten.

De nye modellene får oppgraderte puter i salongen til mere fyldigere og med møbelsøm i kantene