Optimismen vokser i Italia under messen i Genua.
Dufour 460 er også nominert til Årets Båt.
Barna står i kø for å bli vist rundt i VO65 modellen.
En fullskalamodell av VO65 er utstilt.
Jeanneau 54 har en cockpit som skiller seg ut. Båten er nominert til Årets båt.
Vismara bygger stort og avansert, men ikke for folk flest.
Italia 9.98 vant VM i ORCi 2015. Nyheten er også nominert til Årets Båt.
Italia Yachts presenterer en ny 42-foter. Verftet bygger nå 15 båter i året, men er i ferd med å flytte til en ny fabrikk, og øker kapasiteten til 40 båter.
De store verftene er på plass, sammen med spennende italienske verft.

Italia på bedringens vei

Utstillerne er fornøyde med Genua Boatshow som går mot slutten. Her er en smakebit av utstillingen.

Publisert Sist oppdatert

Båtutstillingen i Genua, Salone Nautico har tapt kampen om den viktigste mot utstillingen i Middelhavet mot Cannes, men har klart å snu en negativ trend. Besøkstallene er ikke klare, men mye tyder på at tellene vil ende over 100.000 besøkende, og bli høyere enn i fjor. Også antall utstillere har økt, og utstillerne melder om økt interesse spesielt i hjemmemarkedet.

Klart å snu

Utstillingen i Italia lever i skyggen av utstillingen i Cannes. Det meste av nyheter i Italia er alt blitt vist frem i Frankrike. For å gjøre Salone Nautico mer interessant tilbyr utstillerne publikum en mulighet for å oppleve sjøen. Det er mulig å prøve seg i små seilbåter, eller motorbåter fra bryggeanlegget. Volvo Ocean Race er også her for å gi en smakebit fra racet.

Få nyheter

Salone Nautico er en internasjonal regatta, men er den italienske båtindustriens viktigste utstilling. Italia Yachts, Grand Soleil, Mylius og Solaris okkuperer store deler av bryggeanlegget, men også X-Yachts, Beneteau, Jeanneau, Hanse, Bavaria og Dufour har mange båter utstilt.

Det er de Italienske båtene som er spennende, men disse ligger også utenfor budsjettet til de fleste. Utstillingen mangler sjarmen til utstillingen i Southampton og La Rochelle.

Dufour Dakkar 24 er en spennende skolebåt som vises for første gang.