Comfortina 46

Lever videre på sterkt merkenavn

Det er lenge siden Comfortina ble bygget i Sverige, og enda lengre siden det ble lansert en ny modell. Men Comfortina lever videre.

Publisert Sist oppdatert

Det var SQ Yachts i Freienohl som bygde Comfortina. Verftet ble startet i lokalene til Dehler etter at Hanse flyttet produksjonen østover. De fleste av arbeidstokken ble ikke med på flyttelasset, så Comfortina fikk gleden av topp ekspertise. SQ Yachts forsøkte å utvikle egne modeller også. Det gikk ikke så bra. Nå er til og med nettsiden nede.

Til Polen

På Comfortinas nettside står det at Comfortina bygges i Tyskland, men etter hva vi er kjent med, så vil den nye Comfortina 46 bli bygget hos Algro i Polen.  46-foterens konstruktør Dieter Blank har et langt forhold til dette verftet. Dieter Blank har også konstruert Life 7,5 og Life 12 som også er bygget der. Ny krefter i det gamle Dehler-lokalet skal stå for produksjonen av 35, 39 og 41 foteren.

Kundetilpasning

 

 

 

ELEGANT: Comfortina holder på kavlitetsstilen, men har også gitt de eksisterende modellene ett løft, her fra Comfortina 35.
INNREDNING: Comfortina leveres med innredning tilpasset kunden. Her er versjonen med tre lugarer og to bad (nederst) sammenlignet med tilsvarende modell fra Arcona (Øverst)